ICK Dans Amsterdam e.v.a.

MYSTIC
za 15 mrt ’25 20:15
za 15 mrt ’25
20:15
  • za 15 mrt ’25
    20:15
    Grote Zaal

Dans op de rafelranden van een onwerkelijkheid.

Voortbouwend op zijn eerdere werken, waarin Indiase levensbeschouwing en hindoestaanse cultuur uitgangspunten vormen, zoekt Shailesh Bahoran in ‘MYSTIC’ naar het universele van het mystieke. Hoe kan iets in verschillende culturen, in verschillende tijden, op verschillende plekken en bij verschillende mensen eenzelfde ervaring teweegbrengen?

Met een achtergrond in de hiphopcultuur gaat Bahoran in de samenwerking met ICK Dans Amsterdam op avontuur met dansers met een klassieke/hedendaagse achtergrond. Ook met de muziek en de spirituele aspecten van de cultuur van het Amsterdams Andalusisch Orkest wordt een kruisbestuiving gezocht. Zes muzikanten spelen live mee.

MYSTIC is een productie van ICK Dans Amsterdam in coproductie met Illusionary Rockaz Company (IRC), Amsterdams Andalusisch Orkest en de Meervaart.

Shailesh Bahoran is een Surinaams-Hindoestaanse choreograaf, danser en theatermaker. Voor zijn voorstelling ‘Avatāra’ met de Duda Paiva Company ontving hij De Zwaan voor ‘Meest indrukwekkende dansproductie’. “Een heel precieze en poëtische dansvoorstelling waarin de eigenheid van de dansers kan schitteren”, schreef Theaterkrant. 

Credits

choreografie: Shailesh Bahoran | dans: ensemble van ICK Amsterdam

foto: Korosh Shahbazi