Arno Schuitemaker

After After
wo 18 dec ’24 20:15
wo 18 dec ’24
20:15
  • wo 18 dec ’24
    20:15
    Grote Zaal

Nieuwe voorstelling van een van de intrigerendste dansmakers van het moment.

Hoe kunnen we een nieuwe wereld bouwen op de puinhopen van de huidige? Deze vraag van de jonge Italiaanse filosoof Federico Campagna vormt het uitgangspunt voor deze nieuwe voorstelling van choreograaf Arno Schuitemaker. Wat gebeurt er als een wereld, bijvoorbeeld die van ons, over zijn hoogtepunt heen is? Wat kunnen we daarna laten ontstaan?

In ‘After After’ breken zeven performers een lans voor de kracht van ‘het pogen’. Het podium is hun speelruimte, hun lichaam hun instrument, hun veelzijdigheid hun sleutel.

De hyperfysieke voorstellingen van Schuitemaker worden geprezen om de inventieve vormen die hij creëert, rond thema’s waarin het intieme en het universele elkaar ontmoeten. Met zijn hedendaagse werk doorbreekt hij grenzen tussen dans, performance, beeldende kunst en clubcultuur en dat maakt hem tot een van de intrigerendste makers van het moment. Met ‘The Way You Sound Tonight’ won hij de prestigieuze Zwaan, de prijs voor meest indrukwekkende dansproductie. 

Arno Schuitemaker toont zich opnieuw koning van de verschuiving

Theaterkrant - keuze van de criticus

In de pers

Theaterkrant
Op een nieuwe compositie van Aert Strootman en met een meesterlijk lichtplan van Jean Kalman laat Arno Schuitemaker met After After opnieuw zien dat hij de koning van de verschuiving is. Soms zo subtiel dat je telkens pas achteraf beseft dat er iets is verschikt, en soms uitgesponnen en dik aangezet.

Credits

creatie: Arno Schuitemaker | performers: Jim Buskens, Camilla Bundel, Ashley Ho, Frederik Kaijser, Orla McCarthy, Angelo Petracca en Paolo Yao | dramaturgie: Miguel Angel Melgares | muziekcompositie: Aart Strootman | lichtontwerp: Jean Kalman | scenografie: Jean Kalman en Arno Schuitemaker | kostuums: Saša Kovacevic

foto: Peteris Viksna