Conny Janssen Danst, Via Berlin en Ragaz

Normality No More | Schuberts Winterreis
do 27 feb ’25 20:15
do 27 feb ’25
20:15
  • do 27 feb ’25
    20:15
    Grote Zaal

Drie gezelschappen op theatertournee met een reis door de wonderlijke binnenwereld van de ander en onszelf

Wat is eigenlijk normaal? En wie bepaalt dat? In ‘Normality No More’ – een samensmelting van muziektheater, moderne dans en klassieke muziek nemen drie topgezelschappen je mee in een neurodiverse belevingswereld.

We hebben allemaal onze eigen persoonlijkheid. Maar hoeveel laten we daarvan zien? Staan we het onszelf toe om volledig onszelf te zijn? En wat kunnen we leren van mensen die de wereld anders ervaren en interpreteren dan wijzelf? Normality No More is een multidisciplinaire, interactieve voorstelling waarin drie topgezelschappen - Conny Janssen Danst, Via Berlin en Ragazze Quartet - samen de wereld van de neurodivergentie onderzoeken. De fusie tussen muziek, theater, dans en wetenschap maakt van Normality No More een feest voor alle zintuigen. Aanleiding voor dit feest is het besef dat onze verschillen onze grootste kracht zijn.

Een ode aan het neurodivergente brein
Wat is normaal en wie bepaalt dat? In Normality No More zoeken de drie gezelschappen samen naar manieren om het abnormale te omarmen. Om wezenlijk contact te maken met elkaar. Elkaar aan te raken, al is het maar een hand op een schouder. Om elkaar te accepteren en te versterken. Om uiteindelijk onze superpowers, hoe ‘gek’ ook, met elkaar te vieren. Het publiek wordt gedurende de hele voorstelling, en ook voor- en achteraf, actief betrokken en bevraagd. Via Berlin, het muziektheatergezelschap dat bekend staat als bruggenbouwer tussen kunst, maatschappij en wetenschap en met deze voorstelling haar 15-jarig bestaan viert, ontwikkelt hiervoor een unieke samenwerking met zorginstelling Cordaan.

Schuberts Winterreise revisited, met choreografie van David Bellotta
Het Ragazze Quartet schudt Schubert’s Winterreise voor deze voorstelling dusdanig op, dat het nog maar bij vlagen herkenbaar zal zijn. Het wordt uitgevoerd door een ongebruikelijk ensemble van strijkers, een percussionist en vocalisten, die hun eigen kleur toevoegen, en zonder pardon switchen tussen stijlen. Van soulful jazz tot pulserende elektropop, van klein en intiem naar overrompelend en halluccinerend. Die contrasten komen ook terug in de choreografie van Davide Bellotta die met Normality No More zijn eerste Grote Zaal-productie voor Conny Janssen Danst choreografeert. Hij laat zeven dansers van het gezelschap een reis maken door hun eigen binnenwereld, zoals ook de musici dat doen. Om los te breken, om zichzelf en elkaar te bevrijden van vooroordelen, labels en stigma’s. Om uiteindelijk de verschillen uitbundig te vieren.

Bij deze voorstelling wordt een gratis inleiding verzorgd. Boek daarvoor hier uw kaarten.

 

Credits

De voorstelling Normality No More is het artistieke product van een samenwerking van Dagmar Slagmolen (ViaBerlin), choreograaf Davide Bellotta (Conny Janssen Danst) en Ragazze Quartet onder eindregie van Ria Marks en advies van Conny Janssen | teksten: Lucky Fonz III, Dagmar Slagmolen e.a. | spel: Dagmar Slagmolen | dans: Adi Amit, Thomas Fauc, Yanaika Holle, Kenji van Nieuwenhuizen, Gaspar Ribeiro, Mariko Shimoda en Yashasvi Shrotriya | muziek: Rosa Arnold, Annemijn Bergkotte, Nathalie Flintrop, Arturo den Hartog, Vitaly Medvedev, Enric Monfort, Genevieve Murphy, Ntjam Rosie en Jeanita Vriens | decorontwerp: Thomas Rupert | kostuumontwerp: Dieuweke van Reij | lichtontwerp: Remko van Wely | geluidsontwerp: Robert van Delft | repetitor: Erik Spruijt | arrangementen: Jan Pieter Koch 

foto: Raymond de Vries