De keuze van...Matthew Brandon

 

Matthew heeft nèt zijn mastersopleiding bij Wageningen University en Research afgerond - hij mag zich nu wetenschapper noemen - en is het werkende leven ingestapt. Gelukkig blijft hij ook nog bij Junushoff invallen als medewerker van de Theaterkassa. Matthew is vaak met vrienden te vinden bij voorstellingen in Junushoff. Hij heeft op ons verzoek zíjn tip 5 van seizoen 2024-2025 samengesteld.

Tip 1
Theatercollege
 Seksuele diversiteit in het dierenrijk -   Hoe de natuur ons kan inspireren
Kleine Zaal dinsdag 22 oktober 2024

“Bij dit theatercollege hoop ik op een verfrissende duik in het dierenrijk, samen met een wetenschapper en een cabaretier. Het wordt vast een vermakelijk avond vol spanning en sensatie. Wie weet, verandert het ook mijn perspectief op alle mooie natuur om me heen.”

Tip 2
Toneel
Julika Marijn - Buiten de lijnen, het mysterie Mondriaan
Kleine Zaal zondag 24 november 2024 

“Ondanks zijn beroemdheid weet ik weinig over deze fascinerende Nederlander. Ik geniet van voorstellingen die verschillende zintuigen prikkelen, en verwacht dat deze verweving van beeldende kunst, geschiedenis, muziek en theater dit zeker zal doen.”

Tip 3
Toneel 
Olivier Diepenhorst – Gabbers waren we
Grote Zaal donderdag 28 november 2024

“Wat betekent het om gabber te zijn? Ik ben benieuwd naar hoe de kunstzinnige theatermaker Olivier Diepenhorst zijn licht zal laten schijnen op deze Nederlandse subcultuur, die toch voor velen een negatief beeld oproept. Hier wil ik in ieder geval graag met (een paar specifieke) vrienden heen. “

Tip 4
Cabaret
Paulien Cornelisse - Komma
Grote Zaal vrijdag 14 februari 2025

“Naar aanleiding van haar voorstelling 'Aanstalten' kijk ik tot op heden anders naar tijd, twijfel, en taal. Paulien sleept je mee in haar achtbaan van analyses. Tijdens haar komende optreden verwacht ik weer spontane uitbarstingen van gelach en applaus van het publiek, en verheug ik me vooral op verrassing.”

Tip 5
Toneel
Theater Oostpool - Madame Butterfly
Grote Zaal woensdag 19 maart 2025

“Regisseur Char Li Chung en de talentvolle acteurs van Theater Oostpool hebben prachtig theater neergezet met het schitterend 'Bananengeneratie'. Met grappige, confronterende, en ontroerende verhalen weten ze actuele vraagstukken toegankelijk en bespreekbaar te maken. De kans om 'Madame Butterfly' te zien zal ik zeker niet laten vliegen.”