Theater Utrecht | Floor Houwink ten Cate

Battlefield of Dreams
do 24 apr ’25 20:15
do 24 apr ’25
20:15
  • do 24 apr ’25
    20:15
    Grote Zaal

Transdisciplinair theater op het snijvlak van fictie en werkelijkheid. 

Baarmoeders zijn de meest politieke organen die we hebben. Hoewel diep in de buik verborgen, lijkt het wel algemeen eigendom te zijn. Er wordt macht over uitgeoefend, er worden rechten op geclaimd en vooral: iedereen heeft een mening over of en hoe we er gebruik van maken. Dit geldt vooral als het gaat om abortussen en vruchtbaarheidstrajecten zoals IVF. Maar niemand die het niet van dichtbij heeft meegemaakt kan zich voorstellen hoe impactvol deze ervaringen psychologisch en fysiek zijn en wat voor pijn, schaamte of misschien zelfs vreugde ze veroorzaken.

‘Battlefield of Dreams’ gaat over een van de grootste existentiële vragen van onze tijd: to reproduce or not to reproduce? Het podium wordt getransformeerd tot een vruchtbaarheids- en abortuskliniek waar fictie en realiteit elkaar kruisen. Floor Houwink ten Cate laat de onzichtbare en ongehoorde verhalen zien over de ‘to be or not to be’s’ die we met ons meedragen in (muziek)theater, documentaire en opera in één.

Credits

concept en regie: Floor Houwink ten Cate | compositie: Annelinde Bruijs | spel: Annelinde Bruijs, Nastaran Razawi Khorasani, Lisa Verbelen e.a.

Foto: Bas de Brouwer