Anne Wil Blankers, Lies Visschedijk

Galerie ‘The Waverly’
vr 28 feb ’25 20:15
vr 28 feb ’25
20:15
  • vr 28 feb ’25
    20:15
    Grote Zaal

Stuk met een lach en een traan over de nietsontziende ziekte Alzheimer, vertolkt door topcast.

Theatericoon Anne Wil Blankers, publiekslieveling Lies Visschedijk en supertalent Daniel Cornelissen staan samen op de planken in de Nederlandse bewerking van memory play ‘The Waverly Gallery’ van momenteel Broadway’s populairste schrijver Kenneth Lonergan.

In het krachtige, aangrijpende en vaak hilarische toneelstuk volgen we de laatste jaren van een gulle, praatgrage grootmoeder Merel, die kampt met de nietsontziende ziekte Alzheimer, maar nog altijd een kleine kunstgalerie runt. We volgen haar strijd om haar onafhankelijkheid te behouden en het effect van haar achteruitgang op haar familie, vooral op haar dochter en haar kleinzoon. Door zijn ogen ziet het publiek de verwarring en verwijdering, maar ook het optimisme en de moed van grootmoeder. ‘The Waverly Gallery’ is niet allen een stuk over herinneringen en verlies, maar toont ook de humor en kracht van een familie in een crisis. Zo wordt op hilarische en tegelijkertijd hartverscheurende wijze voelbaar hoe een familie aan het wankelen wordt gebracht en zich toch ook aan diezelfde wankelende mensen staande weet te houden.

Credits

script: Kenneth Lonergan | vertaling: Daniel Cornelissen | regie: Mette Bouhuijs | spel: Anne Wil Blankers, Lies Visschedijk, Daniel Cornelissen, Dick van den Toorn en Pepijn Schoneveld | decorontwerp: Catharina Scholten | lichtontwerp: Bart van den Heuvel

foto: Mark Engelen