Mevrouw Ogterop

De eeuwige jachtvelden
vr 11 apr ’25 20:30
vr 11 apr ’25
20:30
  • vr 11 apr ’25
    20:30
    Kleine Zaal

Dieproerend verhaal over eenzaamheid, verzengende liefde en de zoektocht naar vaste grond.

Mevrouw Ogterop vervolgt haar zeer succesvolle weg met ‘De eeuwige jachtvelden’, een dieproerend verhaal over eenzaamheid, een allesverzengende liefde en een zoektocht naar vaste grond onder de voeten. We volgen het leven van Lisa, Anna en Victor, die opgroeien in een desolaat dorp op het platteland. De sfeer in het gezin wordt bepaald door een zwaar drinkende vader, en een moeder die haar gezin probeert te ontvluchten. Desondanks, of juist daarom, voelen de kinderen zich vast verbonden met het nest waar ze uit voortkomen. Stukje bij beetje leren we de aard van de band tussen de twee oudste kinderen Victor en Lisa en hun tedere, intieme lotsverbondenheid, hun onbevangen gehechtheid en vooral hun onbestemde verwarring door de gevoelens voor elkaar. Ondanks alle ellende weten de kinderen de liefde in het vizier houden.

De debuutroman van Nanne Tepper (1962-2012) was de literaire sensatie van het jaar en won in 1996 de Anton Wachterprijs: “Langs talloze perspectiefwisselingen, brieven, herinneringen en herhalingen beneemt Tepper je de adem.” (Trouw)

Credits

concept: Lotte Dunselman | tekst: Sophie Kassies, naar het boek van Nanne Tepper | co-regie: Liliane Brakema | spel: Terri van Splunder, Marcel Osterop en Lotte Dunselman | livemuziek: Joost Dijkema | kostuums: Freja Roelofs

foto: Fred Bakhuis, Anneke Boeijink en Amrita Panday