Lisa Ostermann

Makkelijk in de omgang (reprise)
za 21 dec ’24 20:15
za 21 dec ’24
20:15
  • za 21 dec ’24
    20:15
    Grote Zaal

De voorstelling die aardig zijn weer sexy maakt.

Makkelijk in de omgang. Veel mensen vinden dat ze het zijn. Weinig mensen zijn het. Lisa Ostermann is het! Deze voorstelling zal het definitieve bewijs leveren. Dat wordt niet makkelijk, verwacht men. Maar wel grappig. 
Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Ze combineert scherpe grappen met bitterzoete liedjes en onverwachte wendingen, ook in ‘Makkelijk in de omgang’, de voorstelling, die aardig zijn weer sexy gaat maken. “Het cabaret heeft er een nieuwe ster bij: Lisa Ostermann. (…) In haar tweede programma bevestigt zij hoe machtig veel talent ze heeft, voor grappen, verhalen en liedjes.” (NRC *****) 

Genomineerd voor de Poelifinario Engagement!

Uit het juryrapport:
Met haar tweede programma is Ostermann in een grote sprong uit het hokje ‘aanstormend talent’ gesprongen en houdt ze zich gemakkelijk staande tussen de gevestigde cabaretnamen. Binnen een persoonlijk verhaal over de rol van prestatiedruk en faalangst in haar leven – overweldigend samengevat in de epische, gedanste rap-musical uitputtingsslag ‘Lisa Fucking Ostermann’ – komen alle emoties voorbij. Ze maakt concrete R&B over goede seks en zingt met compassie voor een moeder die haar kind aan de jeugdzorg zal verliezen. Dankzij een inspirerend slot stuurt ze mensen niet mopperend over de staat van de wereld naar huis, maar met een opbeurend sprankje hoop.

Credits

tekst, muziek en spel: Lisa Ostermann | eindregie: Margôt Ros | adviezen: Jurrian van Dongen, Emma Linssen en Koos Terpstra | theatertechniek en toetsen: Teije Bartstra | lichtontwerp en toneelbeeld: Jasper Nijholt 

foto: Jessica Zeylmaker