Piet van Eeghen

De Verlichting Nabij
wo 4 dec ’24 20:30
wo 4 dec ’24
20:30
  • wo 4 dec ’24
    20:30
    Kleine Zaal

“Allround performer” (Theaterkrant) en winnaar publieksprijs Leids Cabaret Festival 2022.

Vrijwel uit het niets won wiskundeleraar Piet van Eeghen de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival 2022. De Telegraaf zag een heerlijke podiumpersoonlijkheid en prees zijn virtuoze taalgebruik en onnavolgbare timing. Ook Theaterkrant was lovend: “Een allround performer die zowel een uitstekende conferencier als een begenadigd muzikant (gitaar en piano), componist en liedtekstdichter blijkt te zijn.”

In zijn debuutvoorstelling ‘De Verlichting Nabij’ leert het publiek Piet kennen door middel van zijn absurdistische liedjes en met subtiele ironie doorspekte conferences. Hij verovert de zaal met zijn charme, deelt zijn bizarre hersenspinsels met het publiek en neemt zijn geest schaamteloos onder de loep.

'Van Eeghen heeft talent voor het schrijven van komische liedjes.'

de Volkskrant ★★★

In de pers

Theaterkrant
Piet van Eeghen geeft in mooie liedjes steeds opnieuw blijk van een eigen, droogkomische invalshoek.
Ooit was Van Eeghen wiskundedocent en bestond zijn publiek uit leerlingen die hij sinusgrafieken en bergparabolen moest uitleggen. Ik kan me voorstellen dat hij een goede, enthousiaste leraar was. Maar wat fijn voor ons dat hij ervoor koos om zijn hart te volgen, in het diepe te springen en nu cabaretier te zijn.

de Volkskrant
★★★☆☆
'Van Eeghen heeft talent voor het schrijven van komische liedjes. In het grappige Parmezaanse kaas vergelijkt hij zichzelf met etenswaren: ‘Ik ben geen kaneel / Ook al is vaak een beetje van mij al teveel’. In Technologische ellende fantaseert hij hoe grote denkers als Boeddha of Martin Luther King om zouden gaan met kleine ongemakken als een haperende printer of voorbijrazende e-bike.' 

Credits

foto: Mariet Dingemans