Randy Fokke, Paul R. Kooij, Jip Smit

Waterlanders - Een modern polderdrama
do 21 nov ’24 20:15
do 21 nov ’24
20:15
  • do 21 nov ’24
    20:15
    Grote Zaal

Messcherp polderdrama, gespeeld door een topcast.

De samenwerking tussen schrijver Koen Caris – winnaar van de Hebban Debuutprijs 2022 – en regisseur Hanneke Braam levert het ene na het andere toneelpareltje op (‘Bonita Avenue’, ‘Komt een vrouw bij de dokter’). Voor het spannende familiedrama ‘Waterlanders’ komt Caris met een eigen tekst, over een dorp dat geteisterd wordt door water. Als in de tuin van een familie na de zoveelste overstroming een drenkeling aanspoelt, komen de onderlinge verhoudingen op scherp te staan. Moeder Sofie raakt geobsedeerd door de jongen, wat een kloof tussen de gezinsleden tot gevolg heeft. Intussen drijft puberzoon Kees steeds verder af. Hoe vinden ze elkaar terug te midden van deze turbulentie?

Het messcherpe polderdrama kijkt als een spannende serie, waarbij op herkenbare wijze wordt getoond hoe verschillende generaties binnen een familie omgaan met oprukkend water. Gespeeld door een topcast met onder anderen Randy Fokke, Paul R. Kooij en Jip Smit.

Credits

tekst: Koen Caris | regie: Hanneke Braam | spel: Randy Fokke, Paul R. Kooij, Jip Smit, Koen van der Molen en Alexander De Maere

foto: Piek