Jakop Ahlbom Company

Horror - anniversary edition
di 19 nov ’24 en wo 20 nov ’24
di 19 nov ’24
en
wo 20 nov ’24

Een hartverwarmend, theatraal potje griezelen.” (Trouw ****)

Sinds de première in 2014 is ‘Horror’ een internationale hit, met inmiddels al meer dan 200.000 bezoekers wereldwijd. “Anderhalf uur op het puntje van je stoel. (…) Een hartverwarmend, theatraal potje griezelen,” schreef Trouw destijds. Nu komt deze publieksfavoriet van Jakop Ahlbom Company terug voor een Nederlandse jubileumtournee.

In een oud huis heeft zich ooit een tragische familiegeschiedenis afgespeeld. De jongste zus is ontkomen, maar wat is er met de oudste zus gebeurd? Als de jongste jaren later terugkeert naar haar ouderlijk huis wordt ze geconfronteerd met een verdrongen verleden. De enige manier om te overleven is door de gruwelijke waarheid onder ogen te zien.

Jakop Ahlbom ging tien jaar geleden de uitdaging aan om de filmische effecten van horror naar het podium te vertalen en creëerde een magische wereld die in het theater niet vaak te zien is. “Een adembenemende nachtmerrie.” (Dagblad van het Noorden *****)

'"Geestig en onweerstaanbaar eng"

de Volkskrant ★★★★

In de pers

de Volkskrant ****:
“Geestig en onweerstaanbaar eng.”

Trouw ****:
“Anderhalf uur op het puntje van je stoel. (…) Een hartverwarmend, theatraal potje griezelen.” 

Dagblad van het Noorden *****:
“Jakop Ahlbom creëert een adembenemende nachtmerrie.”

Jury Nederlands Theater Festival 2015:
“Bloedstollend theater. Ahlbom op zijn best.”

Credits

concept en regie: Jakop Ahlbom | dramaturgie: Judith Wendel | muziek: Wim Conradi | spel: Luc van Esch, Yannick Greweldinger, Judith Hazeleger, Silke Hundertmark, Gwen Langenberg, Sofieke de Kater, Thomas van Ouwerkerk en Reinier Schimmel

foto's: Prudence Upton