&Brakema Producties

Dadaland
wo 28 mei ’25 20:30
wo 28 mei ’25
20:30
  • wo 28 mei ’25
    20:30
    Kleine Zaal

Sciencefictionkomedie over een relatie in een tijd waarin privacy niet meer bestaat.

Na haar succesvolle voorstelling Isotopia (2023) duiken Liliane Brakema en haar team opnieuw de toekomst in. Geïnspireerd door het absurdistische werk van Eugene Ionesco, de meesterlijke sciencefiction romans van Margaret Atwood, influencers van vandaag zoals Kim Kardashian en gesprekken op straat, neemt Dadaland je mee op een reis naar een toekomst waarin we álles met elkaar delen.

In Dadaland volgen we het jonge koppel Richard en Eli in hun slaapkamer. Hun relatie was altijd vol liefde, humor en een gezond vleugje competitiedrang. Tot het moment dat Eli iets opbiecht waardoor alles begint te wankelen en ze de toekomst in worden geslingerd.

Vanaf dat moment gelden oude spelregels niet meer en ligt álles wat ze zeggen of doen voor de buitenwereld onder een vergrootglas. Eli probeert nog woorden te vinden om Richard te bereiken, maar de taal lijkt af te brokkelen, samen met het beeld van hun oude wereld. Dit zorgt voor hilarische en pijnlijke situaties van twee mensen op zoek naar liefde en naar elkaar.

Onder de oppervlakte van deze tragikomedie spelen de vragen van het moderne leven: hoe maak je een thuis in een wereld waarin privacy nauwelijks meer bestaat? Hoe geef je je relatie vorm? Wat doet het met mensen om continu bekeken te worden? Is er nog ruimte voor geheimen of mag en moet alles juist worden gedeeld?

In de pers

Volkskrant ★★★★

“De dystopische voorstelling ‘Isotopia’ is verontrustend en onbehaaglijk, maar ook liefdevol”

 

Trouw ★★★★★

“Brakema toont wederom dat zij tot de belangrijkste theatermakers van ons land mag worden gerekend”

Credits

tekst: Jibbe Willems en Liliane Brakema | regie: Liliane Brakema | spel: Joost Bolt en Sophie van Winden | muziek: Helge Slikker | decor: Eddy van der Laan

Publiciteitsbeeld Sofie Knijff