DE VERLEIDERS

Bureau Buitenschot
di 27 mei ’25 20:15
di 27 mei ’25
20:15
  • di 27 mei ’25
    20:15
    Grote Zaal

Messcherpe satire over de macht en wildgroei van de consultancybranche.

De afgelopen jaren hebben DE VERLEIDERS negen onvergetelijke voorstellingen gemaakt over macht, banken, vastgoedfraude, de gezondheidszorg, algoritmes en AI. Bij al deze thema’s speelt consultancy een dubieuze rol. Daarom: ‘Bureau Buitenschot’, over de macht en wildgroei van de consultancybranche.

Het is een kwaad makende, messcherpe satire over het bestuurlijke gezwel dat onze samenleving al twintig jaar overwoekert: het extern advies. Een wildgroei aan organisatie-, advies- en strategy consultancies heeft bestuurlijk Nederland lamgeslagen en de democratie uitgehold. Consultants dumpen vuistdikke rapporten op de bureaus in Den Haag, terwijl gedupeerden met niets achterblijven. Gladde jongens die iedere aansprakelijkheid van de hand wijzen en hun peilloos diepe zakken vullen met publiek geld. Het parasietengilde. Dit terwijl steeds meer burgers zich steeds machtelozer en ongezien voelen, geen woning kunnen krijgen of voor fraudeur worden uitgemaakt. Wat te doen? DE VERLEIDERS geven een avond lang ongevraagd en ongezouten advies. En dat voor een bescheiden uurtarief.

 

 

Credits

regie: Leopold Witte | script: Tom de Ket en George van Houts | spel: Pierre Bokma, Linde van den Heuvel, Victor Löw, Steye van Dam, George van Houts en Tom de Ket | decor en video-ontwerp: Michiel Voet | lichtontwerp: Uri Rapaport | kostuumontwerp: Arien de Vries

Foto's: Corné van der Stelt & Retachi