Kunst in Junushoff: expositie Anneke Hermkens

Junushoff is niet alleen een plek voor theater, maar ook voor kunst! In de Parkfoyer hangen regelmatig uiteenlopende exposities van (regionale) kunstenaars. Op dit moment is het werk van beeldend kunstenaar Anneke Hermkens uit Wageningen te bewonderen.

Anneke Hermkens
Beeldend kunstenaar Anneke Hermkens toont in de Parkfoyer schilderijen die deel uitmaken van de series 'Innerlijk landschap' en 'Organisme'. Daar waar ze in de serie 'Innerlijk landschap' op zoek gaat naar ruimte en dynamiek is het in de serie 'Organisme' vooral belangrijk wat er gebeurt als tijd en ruimte losgelaten worden.

"Innerlijke landschappen ontstaan al spelenderwijs door inkten, druksels en verf op de drager aan te brengen tot het een chaos is geworden waarna de lichtheid weer bevochten moet worden. Een zoektocht naar een balans in het contrast zwaarte-lichtheid, twee kanten van het leven. Het werken vanuit deze tegenstelling levert een interessante zoektocht op naar de dynamische eenheid van alles. In de gelaagdheid van texturen, vlakken, lijnen en kleuren vind ik mijn landschap."

Over 'Organisme' vertelt Hermkens het volgende: "Ruimtelijke organismen ontstaan door ijzer, papierpulp en pigmenten met elkaar ter verbinden. Zwevende wezens die tijdloos lijken te zijn. Lichtheid is niet alleen een contrast met zwaarte, het is ook een staat van zijn. Lichtheid geeft ons het gevoel van vrijheid en positiviteit. Een overwinning op de zwaartekracht, loskomen van de materie."

Openingstijden
De expositie is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van het theater: Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur en een uur voor aanvang van een voorstelling. Loop gerust binnen bij Junushoff!