Rundfunk

Schau (reprise)
vr 4 okt ’24 20:15
vr 4 okt ’24
20:15
  • vr 4 okt ’24
    20:15
    Grote Zaal

Derde van Rundfunk is echt een Schauschau: “Extreem vermakelijk.” (de Volkskrant ****)

Na de succesvolle televisieserie ontvingen de eerste twee theatervoorstellingen van Rundfunk een vloedgolf aan lovende recensies en won het duo ook nog eens de Neerlands Hoop. En nu komen ze nog scherper en grootser terug met ‘Schau’, de Derde van Rundfunk. Echt een Schauschau. Een schauwy Schauschau. Welbeschaud beschauen we deze Schau schauwieschau als onze schauste Schau. Wees toeschauer van dit Schaubizzspektakel, want het schau wel eens een afschauelijk schaurmant Schauspel kunnen worden. Dus hup, Schauders eronder en zeg tegen de taxischauffeur: op naar de Schauburg! Want: “Extreem vermakelijk. (…) Het comedyduo Tom en Yannick is in topvorm.” (de Volkskrant ****)

Genomineerd voor de Poelifinario Entertainment!

Uit het juryrapport: 
Met hun schrijnende absurdisme en onpersoonlijke, sketchmatige stijl zetten de twee jongemannen van Rundfunk al sinds 2015 het cabaretgenre op zijn kop. Schau loopt soepel en snel door, als een strak gemonteerde film, waarin over elke vlotte decor- en scènewissel is nagedacht. Nergens leren we het duo beter kennen; zij gaan op in hun personages. We kijken naar een bizarre en gevarieerde verzameling figuren, die in hun persoonlijke onlogica toch iets herkenbaars dragen, onder andere maffioso Manke Mario, een toekomstig echtpaar op speeddate en elitaire types die nietszeggende influencervideo’s en podcasts opnemen.

Credits

concept, tekst en spel: Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde | regie: Peter van de Witte | decorontwerp: Janne Sterke | lichtontwerp: Bart van den Heuvel | kostuumontwerp: Esmeé Thomassen | choreografie: Daan Wijnands

foto's: Mark Engelen