Greg Shapiro

Leaving Trumpland 2.0 (Engelstalig)
di 15 okt ’24 20:30
di 15 okt ’24
20:30
  • di 15 okt ’24
    20:30
    Kleine Zaal

Een survivalguide voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024.

We dachten dat we van hem af waren, maar daar is hij weer… In de voorstelling ‘Leaving Trumpland 2.0’ probeert Greg Shapiro opnieuw afscheid te nemen van zijn Trump-imitatie, onder andere bekend van de ‘Netherlands Second’ video bij ‘Zondag met Lubach’. 

Shapiro (Boom Chicago, BNR, Comedy Central) stoomt Nederlanders en expats met deze show klaar voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 5 november aanstaande. ‘Leaving Trumpland’ (geregisseerd door Michael Diederich) was Greg Shapiro’s zesde solovoorstelling en leverde hem lovende recensies op. Cabaret, stand-up en een vleugje improvisatie, over onderwerpen als campagne voeren, stemmen per brief en vluchtelingen als buren, maar ook over hoe Shapiro zijn stiefvader aan corona verloor, nadat hij besmet werd door Trump-aanhangers.

In deze herziene versie komen allerlei actuele vragen aan bod. Wordt Trump écht weer president? Zal de hoogbejaarde Biden de verkiezingsdag überhaupt wel halen? Kun je eigenlijk president zijn als er zoveel rechtszaken tegen je worden aangespannen? Eén ding is zeker: of hij nu wint of niet, Trump zal sowieso zijn eigen overwinning uitroepen.

Als Trump nu weer verliest, dan laten we Trumpland (hopelijk) voorgoed achter ons. Maar wat als hij wint? Zal Shapiro dan ooit nog kunnen terugkeren naar zijn geboorteland?

Een deel van zijn familie woont in ‘Deep Red States’, waar je maar beter geen Biden-sticker op je auto kunt plakken. Andere familieleden geloven dat Joe Biden een pedofiel is met buitenaards DNA. Maar als het Shapiro lukt om Thanksgiving met deze mensen te overleven, dan kunnen wij (zeker na deze voorstelling) de komende verkiezingen ook aan.

Neem je vragen mee voor beide kandidaten, want Greg Shapiro staat klaar om ze te beantwoorden – zowel in de persoon van Joe Biden als die van Donald Trump.

 

In de pers

De pers over Greg Shapiro

 “A very sharp and dangerous edge (…). Highly recommended.” –  ArtsTalk Magazine

 “Greg Shapiro is de uitgelezen persoon om Nederland Trump-les te geven.” –  Volkskrant (4 sterren)

 “Wat een ongelooflijke explosie van creativiteit, en wat is het vaak enorm geestig... lachen, lachen en nog eens lachen.” –  Theaterkrant

“Een beangstigend echte fake Trump” – Het Parool

Credits

tekst: Greg Shapiro | regie: Michael Diederich

foto:   Adrie Mouthaan