Symfonieorkest Sonante

De Kleine Prins
zo 25 feb ’24
zo 25 feb ’24

Muziekvertelling voor jong en oud

Muziekvertelling ‘De Kleine Prins’ is gebaseerd op het boek van de Franse vliegenier en schrijver Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944). Dit prachtige moderne sprookje, geschreven voor jong en oud en schitterend geïllustreerd door de auteur zelf, wordt over de hele wereld tot de klassieken gerekend. 

De verteller, een piloot, verhaalt hoe hij na een noodlanding in de Sahara woestijn de kleine prins ontmoet. De jongen heeft zijn eenzame asteroïde verlaten om te ontdekken hoe het eraan toe gaat elders in het universum. Zijn betoverende verhalen over de kleine planeet waar hij woont met een hooghartige bloem, over de andere planeten en hun heersers en zijn gevecht met de slechte zaadjes maken de kleine prins tot een onvergetelijk figuur. 

Componist Reinier Bavinck heeft het verhaal bewerkt tot een muziekvertelling. De muziek wordt gespeeld door symfonieorkest Sonante tegen een decor van originele illustraties uit het boek. De verteller is Floor Vermeulen, burgemeester van Wageningen. De voorstelling spreekt tot de verbeelding van kinderen en het kind in iedereen. 

https://sonante.nl/