Theatergroep Suburbia

EX
wo 4 okt ’23 20:30
wo 4 okt ’23
20:30
  • wo 4 okt ’23
    20:30
    Kleine Zaal

“Heerlijk avondje toptoneel.” (Het Parool)

Architect Daniel en arts Sybille zijn voor de buitenwereld het perfecte gezin. Getrouwd, met een nieuw huis, twee kinderen en goede banen. Maar de jonge ouders houden met moeite alle ballen in de lucht en de frustratie knaagt aan hun huwelijk. Dan verschijnt Franziska, de ex-vriendin van Daniel. Tijdens een lange nacht komt onverwerkt verlies naar boven en wordt het ideaalbeeld van het moderne gezinsleven aan diggelen geslagen.

Marius von Mayenburg (Schaubühne Berlin) schreef en regisseerde dit stuk in 2021 op uitnodiging van het Zweedse Rikstheater. Nu is ‘EX’ voor het eerst buiten Zweden te zien. De versie van Theatergroep Suburbia werd lovend ontvangen en kreeg unaniem vier sterren. “Ongelooflijk hoe Arendzen die vrouw kracht en soms aan waanzin grenzende woede meegeeft – sarren, uitlokken, pareren en dan toeslaan. Geweldige rol, ademloos naar gekeken”, schreef de Volkskrant. NRC genoot na van het “omverblazende acteervuurwerk” en Het Parool zag een “heerlijke avond toptoneel”.

"EX werpt snoeiharde blik op moderne relaties"

Trouw★★★★

In de pers

"Omverblazend acteervuurwerk" (Sander Janssens) NRC ★★★★
"Ongelooflijk hoe Hanne Arendzen haar rol kracht en woede meegeeft" (Hein Janssen) Volkskrant ★★★★
"EX werpt snoeiharde blik op moderne relaties" (Hanny Alkema) Trouw ★★★★
“EX fileert het moderne gezinsleven tot op het bot” (Esther Kleuver) Telegraaf ★★★★
"EX van Theatergroep Suburbia is een heerlijk avondje toptoneel" (Hans Smit) Parool 
"Aantrekkelijk relatiedrama waarin telkens de sympathie verschuift" (Rosalie Fleuren) Theaterkrant
"Ga kijken: enerverend en vlijmscherp relatiedrama" ★★★★ (Jos Schuring) Scènest

Credits

tekst: Marius von Mayenburg | vertaling: Chiara Tissen | regie: Albert Lubbers | spel: Hanne Arendzen, Alejandra Theus en Ali-Ben Horsting | decorontwerp: Herbert Janse | kostuumontwerp: Dorien de Jonge | lichtontwerp en techniek: Neal Groot | geluidsontwerp: Jasper Boeke

foto: Bart Grietens