Nederkoorn & Groeskamp

Overvloed
ma 22 apr ’24 20:30
ma 22 apr ’24
20:30

Cabaretier en fysisch oceanograaf doen “geslaagd experiment” (Theaterkrant). 

In een tijd waarin het ene alarmerende rapport over het klimaat het andere opvolgt, bundelen fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn hun krachten. In de voorstelling Overvloed doen ze cabaret, klimaat en wetenschap in de blender. De uitkomst is een theatervoorstelling waarin je wordt meegenomen in hun verbeelding van de toekomst. En waarin met humor duidelijk wordt wat de gevolgen van klimaatverandering zijn. 

Welkom in het jaar 2100. Zet je radio aan en hoor hoe het de wereld is vergaan.
Staat Nederland op palen? Ziet de Amazone zwart? En is die laatste ijsbeer al verdronken?
Of wordt er bij het Greta Thunberg-monument gevierd dat we klimaatverandering hebben gestopt?

Als onderdeel van de voorstelling wordt aansluitend een podcast van 20-30 minuten opgenomen waarin Patrick en Sjoerd in gesprek gaan met een prominente gast over de vraag: hoe ziet de wereld er in 2100 uit?

In Wageningen is de gast: Katrien Termeer: "Grootschalige veranderingen beginnen met betekenisvolle stapjes" 
Prof dr. ir. C.J.A.M. Termeer is hoogleraar bestuurskunde aan de WUR – Wageningen Universiteit en Research. Samen met haar team onderzoekt zij innovatieve vormen van governance voor complexe maatschappelijke uitdagingen zoals duurzaamheid, voedselzekerheid, biodiversiteit en klimaatverandering.      

In de pers

 “Een geslaagd experiment van een plezierig, interessant, complementair duo, dat met deze urgente voorstelling meer podium verdient.” (Theaterkrant)

“De voorstelling heeft diepe indruk op mij achtergelaten” (Marjan Minnesma)

Credits

Tekst en spel: Sjoerd Groeskamp en Patrick Nederkoorn - Regie: Titus Tiel Groenestege 

In samenwerking met: Amsterdams Kleinkunstfestival, Waterschap Amstel Gooi en Vecht, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee

foto: Heleen Jonkman