Alejandra Theus

BLUE HOUR
di 16 apr ’24 20:30
di 16 apr ’24
20:30
  • di 16 apr ’24
    20:30
    Kleine Zaal

Op het kruispunt tussen nu en later

Een vrouw zoekt met haar baby een weg 
door een bijna verwoeste wereld, ontdaan van 
wat we gewend waren en gehuld in een blauw licht. 
Om te overleven moet ze grote keuzes maken. 
Tussen verharden en kwetsbaar zijn.
Tussen denken en voelen. 
Tussen zichzelf en de anderen.

Tussen wat we ooit kenden en nieuw onbekend terrein.
Is wat ooit van waarde was nog bruikbaar in de toekomst? 
Krachtig en hoopvol, leert zij op haar reis anders kijken 
en ook vertrouwen te hebben in de schaduwkanten van zichzelf. 
Het Nieuwe omarmen, zonder te weten wat dat precies 
betekent voor degene waar ze dit het meest voor doet: 
haar kind.  

Blue hour is een ontdekkingsreis naar wat er in ons leeft dat we kunnen gebruiken om een nieuwe toekomst vorm te geven. De voorstelling is geïnspireerd op het met een Pulitzer Prize bekroonde ‘The Road’ van Cormac McCarthy. 

Als reactie op de huidige maatschappij, onderzoekt Blue Hour op een intuïtieve, lichamelijke, en zintuiglijke manier de fundamenten waarop een nieuwe wereld gebouwd kan worden. Blue Hour nodigt je uit om dieper in je lichaam te dalen en de emoties te voelen die vaak onbenut blijven in onze snelle westerse wereld. Welke rol heb jij in deze veranderende wereld en wat is jouw verantwoordelijkheid als individu en als ouder? 

Blue hour is een muzikale voorstelling, gespeeld door de Vlaams-Colombiaanse actrice Alejandra Theus, bekend van voorstellingen als Britannicus (ITA) en meerdere producties van Theater Artemis. De fysieke acteersregie van regisseur Liliane Brakema — die eerder onder andere het succesvolle Isotopia regisseerde — vormt het spannende uitgangspunt voor de nieuwe tekst van DeAuteursprijs winnende Jibbe Willems. 

“Jibbe Willems en ik proberen woorden te geven aan de onbeschrijfelijke verantwoordelijkheid van een kind in deze wereld zetten. En de hoop die dat onvermijdelijk met zich meebrengt.” - Liliane Brakema (regisseur)

In de pers

Volkskrant
‘Brakema creëert beklemmende scènes met indrukwekkend fysiek spel’

Theaterkrant
“In een decor van halve, afgebrokkelde muren, omgevallen stoeltjes en een matrasje op de grond zien we een overgang van binnen naar buiten, beklemming naar bevrijding en ademgebrek naar ademruimte.”

Brabant Cultureel
“Het spel van Alejandra is bewonderenswaardig. Het tasten naar nieuwe inzichten en uitgangspunten doet ze met taal, maar ook met haar lijf.” 

Credits

Tekst: Jibbe Willems I Regie: Liliane Brakema I Spel: Alejandra Theus 

foto: onbekend