Theatergroep De Jonge Honden

Spaghettirellen
vr 12 apr ’24 20:15
vr 12 apr ’24
20:15
  • vr 12 apr ’24
    20:15
    Grote Zaal

Smeuïge, avontuurlijke spaghettiwestern vol brommers en verliefde nozems.

Theatergroep De Jonge Honden gooide de laatste jaren geleden hoge ogen bij pers en publiek met toegankelijke versies van oer-Hollandse klassiekers als ‘Oorlogswinter’ en ‘De scheepsjongens van Bontekoe’. De groep zet nu haar tanden in een verborgen bladzijde uit de geschiedenis en maakt er – in een kruising tussen ‘Romeo & Julia’ en ‘West Side Story’ – een smeuïge, avontuurlijke spaghettiwestern van vol brommers, verliefde nozems en jonge mensen met dromen.

Eind jaren vijftig haalt de Nederlandse regering Italiaanse mannen naar Nederland om als gastarbeider te werken in de fabrieken. Deze veelal jonge vrijgezellen zijn in hun vrije tijd op zoek naar een verzetje en in discotheken, snackbars en op kermissen raken ze in contact met de plaatselijke jeugd. In het Twentse Oldenzaal leidden deze ontmoetingen in 1961 tot heftige rellen tussen jaloerse nozems en de Italiaanse jongemannen: “Een indringende combinatie van documentair theater en fysiek toneel.” (Theaterkrant)

Credits

tekst: Wessel de Vries | regie: Jolmer Versteeg | spel: Joshua Albano, Billy de Walle, Eva Gebbinck, Miracle van de Ruit, Christopher van Duijn, Jelle Mensink en Fokke Baarssen  | muziek: Arjen Dijkstra en Sebastiaan Flier | kostuumontwerp: Hanne Pierrot Dramaturgie: Maarten Bos 

Campagnebeeld: From Form