Teun van den Elzen

Meer kan ik er niet over zeggen
do 14 mrt ’24 20:30
do 14 mrt ’24
20:30
  • do 14 mrt ’24
    20:30
    Kleine Zaal

“Een vlotte prater vol relativerende humor.” (de Volkskrant ****)

Teun van den Elzen is een van de spannendste nieuwe namen in het Nederlands cabaret. Hij won in 2019 de jury- en publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival, schrijft voor ‘Dit Was Het Nieuws’, is columnist bij ‘Spijkers met Koppen’, speelde op Lowlands en studeerde cum laude af als politicoloog aan de VU.

Zijn debuutvoorstelling ‘Meer kan ik er niet over zeggen’ gaat over seks en politiek. Of eigenlijk vooral politiek. Want het vertrouwen in de overheid is historisch laag en dat is volgens Teun volledig terecht. Dus hij heeft maar één vraag: wat als we Nederland opnieuw mochten inrichten? Met rake observaties en vlijmscherpe grappen gaat op zoek naar het antwoord. “Een vlotte prater vol relativerende humor.” (de Volkskrant ****)

'de vlotte prater zit vol relativerende humor en voert ook graag Brabantse typetjes op'

de Volkskrant ★★★★

In de pers

Theaterkrant
De manier waarop de relatief jonge Van den Elzen de zaal bespeelt is vrolijk en zelfverzekerd – zijn uitdagende speelplezier en zijn intelligentie maken het leuk om naar hem te luisteren en leuk om naar hem te kijken. Hij heeft ook weinig trucs nodig om de aandacht van de zaal te houden. Twee glazen water op een tafeltje van houten appelkratjes zijn genoeg.

de Volkskrant
★★★★☆
'Daarbij voelt zijn voorstelling geenszins als een droog college, maar is er juist veel te lachen. Met dank aan Teuns Brabantse jeugd, want de vlotte prater zit vol relativerende humor en voert ook graag Brabantse typetjes op. Zie de heerlijke sketch over twee BOA's die moeten controleren of een bejaard stel echt 280 dagen per jaar in hun caravan woont.' Joris Henquet

Credits

foto: Debbie van Polanen