ISH Dance Collective

Rhythm & Flow
wo 6 mrt ’24 20:15
wo 6 mrt ’24
20:15
  • wo 6 mrt ’24
    20:15
    Grote Zaal

Stoere voorstelling waarin hiphop, breaking en freestylen samenvloeien.

In ‘Rhythm & Flow’ ontmoeten muzikanten, freerunners en hiphopdansers elkaar rondom de randen van het podium. Wat gebeurt er als hun stijlen samenvloeien of juist met elkaar clashen? Een danser daagt een muzikant uit, de beat wordt opgevoerd, de adrenaline pompt door het lijf. Vol overgave storten ze zich in elkaars flow, met spectaculaire choreografieën tegen een verticale muur, powermoves op een doorzichtige vloer en opzwepende livemuziek.

ISH Dance Collective brengt onder aanvoering van Marco Gerris een stoere voorstelling, waarin hiphop, breaking, freestylen en livemuziek samenvloeien en weer uiteengaan. In een stroom van energie laten de performers zich meevoeren door de beat en spelen met licht en ruimte. ‘Rhythm & Flow’ is een adembenemende show die je continu op het puntje van je stoel houdt. Voel het ritme en geef je over aan het moment.

'Freerunners en breakdancers vliegen als een zwerm vogels over het podium in het energieke 'Rhythm & Flow’

de Volkskrant ★★★★

In de pers

de Volkskrant **** Freerunners en breakdancers vliegen als een zwerm vogels over het podium in het energieke 'Rhythm & Flow’ 

Theaterkrant: Met 200 kilometer per uur knallen ze je brein in, om daar op oorstrelende composities nog lang na te trillen. Met Rhythm & Flow brengt choreograaf Marco Gerris zijn gezelschap naar grote hoogte. Dat doet hij eigenlijk altijd, maar met deze productie is het écht raak: het collectief performt uitermate lekker.

I Love Theater: De performances zijn stuk voor stuk spectaculair. De voorstelling is een must-see voor hiphoppers, breakers en freerunners (in spe) en iedereen die van een samensmelting van urban en traditionele theaterkunst houdt.

Dansers.nu: Ik sta alleen op als ik écht onder de indruk ben. Zoals gisteravond, bij ‘Rhythm & Flow’ van ISH. Ik stond als een van de eersten op. Mijn buurvrouw was nog sneller, die sprong zowat uit haar stoel! En terecht… Want wat was het vet! Of, hoe zeg je dat tegenwoordig… Hard?! 

Credits

Producent & Regisseur Marco Gerris Choreografie Marco Gerris & cast Bboys Oscar Starink, Shane Boers Dansers Lars de Vos, Herrold Anakotta, Gino Jagessar, Tyrone Menig, Noor Jayani,  Stasy Terehhova Pole artist Yvonne Smink  Freerunners Noa Diorgina, Bart van der Linden, Siebe van de Spijker DJ Irie Weergang Bove Saxofonist Sanne Landvreugd Decor Ascon de Nijs Lichtontwerp Mike den Ottolander Componisten Rik Ronner, Irie Weergang Bove, Sanne Landvreugd Kostuums Studio Ruim - René van der Leest & Sigrid van Kleef

Fotografie: Michel Schnater