Donny Ronny (voorheen Stefano Keizers)

Bossen
wo 14 feb ’24 20:15
wo 14 feb ’24
20:15
  • wo 14 feb ’24
    20:15
    Grote Zaal

van de makers van Stefano Keizers met medewerking van meer dan 100 BN’ers

Vanaf oktober komt er een groots spektakel naar de Nederlandse theaters!
Donny Ronny (voorheen bekend als Stefano Keizers) is terug van nooit weggeweest met een knotsgekke ensemble-voorstelling in de grootste zalen van het land. 

Hoe krijgt Donny Ronny die grote zalen vol? Heel simpel: door al zijn beroemde vrienden mee te laten doen!

Dankzij zijn deelname aan een breed scala aan tv-programma's (o.a. Het Perfecte Plaatje, Maestro, Expeditie Robinson en Last One Laughing) heeft Donny Ronny vriendschappen opgebouwd met meer dan 100 bekende Nederlanders. Allemaal publiekstrekkers, supertalenten, helden en grappenmakers.

Al deze mensen doen minstens één keer mee aan de voorstelling. Elke avond verschijnen er vijf of meer artiesten op het podium. Niemand weet van tevoren wie er langskomt. Elke avond is weer opnieuw een verrassing!
En het leuke is: ook de spelers op het podium tasten in het duister. Zij worden door Donny Ronny meegesleept in een verhaal waar alleen hij de uitkomst van weet. 

BOSSEN is een unieke voorstelling die een geheel nieuwe stijl van theatermaken tot leven brengt. Een unieke kans om de grootste sterren van Nederland samen te zien stralen, in combinaties die anders nooit vertoond zouden worden. Zoiets als BOSSEN heeft niemand ooit nog gezien. 

 

'Bossen moest een voorstelling worden die hélemaal ‘echt’ is. Maar ja, wat is dat eigenlijk? Daarover gaat Bossen, dat soms ronduit saai is, maar tegelijkertijd voortdurend zorgt voor grote opwinding'.

NRC ★★★★

In de pers

Theaterkrant
Sociologisch experiment van Donny Ronny geeft interessant inkijkje in pijnlijke leegte van celebrity culture.

Donny Ronny, het nieuwe alter ego van cabaretier Stefano Keizers, ontpopt zich als een opgeruimde showmaster met een gevaarlijke ondertoon, die er een duivels plezier in schept om een verzameling BN’ers in zijn Bossen te laten verdwalen.

NRC
★★★★☆
'Bossen is de eerste voorstelling van Donny Ronny, een conceptueel werk dat zich net als de Keizers-trilogie opnieuw met weinig laat vergelijken. Ronny vertelt hoe hij ongelukkig werd van telkens opnieuw hetzelfde ingestudeerde stuk spelen. Het was bedacht, gekunsteld en dus nep. Donny Ronny is de reactie op de onechtheid van Stefano Keizers: Bossen moest een voorstelling worden die hélemaal ‘echt’ is. Maar ja, wat is dat eigenlijk? Daarover gaat Bossen, dat soms ronduit saai is, maar tegelijkertijd voortdurend zorgt voor grote opwinding'. Jelle Brumsem

Trouw
★★☆☆☆
'Bij Donny Ronny blijft het allemaal steken in niksigheid. “Alles wat op het podium gebeurt, hoort bij de voorstelling,” zegt hij quasifilosofisch op het eind. Dat mag zo wezen, maar dat maakt het nog niet per se de moeite waard om naar te kijken'. Ivo Nieuwenhuis

de Volkskrant
★★☆☆☆
'Bossen zou in geen geval slechter worden van iets meer Donny Ronny, die nadrukkelijker de zin en het effect zou kunnen bewaken van de zoektocht die hij faciliteert. Waarom zou je in het theater iets willen ervaren wat ‘echt’ is, en wat maakt het dan echt? Mocht dat de vraag zijn, dan was deze aflevering van Bossen nog niet het fascinerendste of bevredigendste antwoord'. Gidi Heesakkers

Credits

foto: Michiel Fischer