Flip Noorman

Flip Noorman zingt Tom Waits
di 19 dec ’23 20:30
di 19 dec ’23
20:30
  • di 19 dec ’23
    20:30
    Kleine Zaal

Een avond creatieve arrangementen, vervreemdende teksten en rauwe muziek.

In de afgelopen jaren bouwde Flip met zijn band de Noormannen gestaag een reputatie op als vreemde eend in de bijt: creatieve arrangementen, scherpe, soms vervreemdende teksten, hele stukken onheilspellende spoken word. Tja, elke vergelijking komt dan snel uit bij Tom Waits, de man die het ruige leven en het rauwe zingen niet schuwt. In ‘Flip Noorman zingt Tom Waits’ brengt de eigenzinnige zanger dronken pianoballades en een dumporkest naar het theater. Noorman bewees al een begenadigd vertaler van het werk van Cohen te zijn; in dit Nederlandstalige programma doet hij er nog een schepje bovenop. Flip zingt Waits: hijs dat vod, the piano has been drinking!

Flip Noorman heeft in 2023 de Annie M.G. Schmidtprijs gewonnen met zijn nummer “Ze weten wie je bent” voor het beste Nederlandstalige theaterlied. 
Volgens de jury grijpt het nummer de luisteraar bij de strot. "Met een handvol gedachten en indrukken brengt Flip Noorman ons in het oog van de storm in zijn hoofd", staat in het juryrapport. "Ze weten wie je bent is geen nummer waarna je schouderophalend kalm verder gaat met je leven."

In de pers

Trouw★★★★
Flip Noorman weet met‘Love it’ liefde te verbinden met felle kritiek op het kapitalisme.

Theaterkrant
Eén keer doet Flip Noorman zijn held Tom Waits zo goed na dat je denkt dat het de Amerikaanse zanger zelf is, zingt Noorman een stukje ‘Silent Night’ met precies dezelfde betonverpulverende impact als Waits zelf. Mag niet. Flip Noorman (34) heeft Tom Waits (73) hoogst persoonlijk aan de telefoon beloofd dat hij geen imitatie zal brengen. Anders kreeg hij geen toestemming.

Theaterparadijs
De stem van Noorman schuurt tegen de rauwheid van die van Waits aan, maar behoud zijn eigen karakter en timbre.

Credits

foto: Lenny Oosterwijk