Jan Beuving

Resumé
vr 15 dec ’23 20:15
vr 15 dec ’23
20:15
  • vr 15 dec ’23
    20:15
    Grote Zaal

Het allerbeste van de meester van de puntgave liedjes.

Jan Beuving won twee Annie M.G. Schmidtprijzen en een Willem Wilminkprijs voor zijn liedteksten. “Meesterschap in elk genre”, schreef Het Parool. “Puntgave liedjes”, aldus de Volkskrant. De meest gehoorde vraag na afloop van zijn voorstellingen is dan ook: zijn die liedjes ergens terug te luisteren? Het antwoord daarop was: nee.

Tot nu! Na zes cabaretprogramma’s met ruim 70 liedjes (cumulatief hè, niet 430 stuks) maakt Jan Beuving een tussenbalans op. In ‘Resumé 1’ komt hij het allerbeste nog eens zingen, met vierkoppige band onder leiding van zijn vaste componist Tom Dicke.

Een avond met louter hoogtepunten, waarin Jan bovendien uitlegt waarom Kees Torn zijn grote held is, wat Maarten van Roozendaal hem leerde, en antwoord geeft op de vraag: wordt het lied mooier van de waarheid, of wordt de waarheid mooier van het lied?

'Dit theaterconcert bewijst dat Jan Beuving een liedschrijver uit de buitencategorie is'

de Volkskrant ★★★★★

In de pers

Theaterkrant
Elk lied is een verhaal in 'bloemzang' van Jan Beuving.

Jan Beuving heeft inmiddels twee Annie M.G. Schmidtprijzen, plus een Willem Wilminkprijs voor zijn werk ontvangen. De zeventien nummers van dit theaterconcert, hier en daar onderbroken met een korte uitleg, een verbindend tekstje, geven een piekfijn beeld van de bandbreedte van de tekstdichter én – dat moet natuurlijk niet onvermeld blijven – wiskundige.

de Volkskrant
★★★★★
'Vaardig en geestig praat Beuving de liederen aan elkaar. Hij maakt ruimte voor eerbetonen aan bewonderde voorgangers, zoals Annie M.G. Schmidt, Maarten van Roozendaal, Jeroen van Merwijk. Maar met de keuze van zijn beste liedjes schetst Beuving ook een gevoelig zelfportret: het gaat van zijn middelbareschooltijd tot aan zijn huidige gezinsleven. Dit theaterconcert bewijst dat Jan Beuving een liedschrijver uit de buitencategorie is'.

Credits

tekst en zang: Jan Beuving | muziek: Tom Dicke (alle toetsen), Izak Boom (alle gitaren), Coen Kaldeway (alle blaasinstrumenten) en Remy Dielemans (alle bassen) I foto's: Jaap Reedijk