Introdans

Fall
do 9 nov ’23 20:15
do 9 nov ’23
20:15
  • do 9 nov ’23
    20:15
    Grote Zaal

Avondvullend programma rond topchoreografen Akram Khan en Sidi Larbi Cherkaoui.

In ‘Fall’ brengt Introdans twee van de belangrijkste hedendaagse choreografen van deze tijd samen: de Brits-Bengaalse Akram Khan en de Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui. Beiden zijn meesterlijke verhalenvertellers én hartstochtelijke bruggenbouwers. Ze verbinden ze op imponerende wijze uiteenlopende culturen, dansstijlen en kunstdisciplines in hun choreografieën, die dynamiek aan verstilling en virtuositeit aan poëzie koppelen.

‘Kaash’ van Akram Khan was bij de wereldpremière in 2002 een sensatie. De wervelende mix van Indiase kathakdans en hedendaagse dans bezorgde de choreograaf op slag wereldfaam.

‘Pure’ van Sidi Larbi Cherkaoui is een lyrisch, virtuoos en ontroerend duet, vol bijzondere lifts. In de intieme choreografie onderzoekt Cherkaoui het thema zuiverheid in spirituele zin. Wat blijft er over als je alle menselijke verlangens loslaat?

De avond besluit met ‘Fall’ van Cherkaoui, gezet op meditatieve klanken van Arvo Pärt. De titel verwijst zowel naar de vallende en verkleurende herfstbladeren als naar het continue gevecht van het (dansers)lichaam met de zwaartekracht.

Dit is dans in pure vorm, waar je moeilijk genoeg van kunt krijgen.

Theaterkrant

In de pers

Theaterkrant

‘Dit is dans in pure vorm, waar je moeilijk genoeg van kunt krijgen.’
‘Het is een samengesteld programma van drie stukken waarbij muziek, beweging en toneelbeeld elkaar continu volgen en versterken.’

Credits

Akram Khan: Kaash

Sidi Larbi Cherkaoui: Pure

Sidi Larbi Cherkaoui: Fall (Introdans-première)

foto's: Hans Withoos, Hans Gerritsen, Filibert Kraxner