LeineRoebana, Dyane Donck Compa

Cabaret Deconstruit
za 28 okt ’23 20:15
za 28 okt ’23
20:15
  • za 28 okt ’23
    20:15
    Grote Zaal

Kijk op de wereld van gevierd choreografenduo, in dans, muziek en tekst.

 

LeineRoebana biedt in ‘Cabaret Deconstruit’ met burleske lichtheid en sardonisch genoegen hun kijk op de wereld. Eén ding is glashelder: zo kan het niet langer! Met muziek, zang, dans en gesproken tekst worden de contouren zichtbaar van een leefbare toekomst waarin de menselijke angst voor eindigheid en onvolmaaktheid onaangetast blijft. Niets is wat het niet is; de spreekstalmeester tapdanst met zijn lippen en spreekt met zijn voeten. Aangezet door dwaashoofden die hun instrument, lichaam en ziel in dienst stellen van de kunst, geven de betekeniswolken zich langzaam prijs en vertellen de verhalen zichzelf. De rigiditeit van het uitroepteken zal veranderen in de bevalligheid van het vraagteken.

Voor ‘Cabaret Deconstruit’ werken choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana samen met tekstschrijver Erik Bindervoet en componiste en geluidskunstenaar Dyane Donck. Bindervoet werkte eerder samen met het duo aan de veelgeprezen voorstellingen ‘LIGHT’ en ‘SOLAS’. Donck beweegt zich op het snijvlak van klassieke muziek, beeldende kunst en elektronica.

Bij deze voorstelling wordt een gratis inleiding verzorgd. Reserveer daarvoor hier een kaartje.

Credits

concept en choreografie: Andrea Leine en Harijono Roebana | compositie: Dyane Donck | dansers: Kris Mohammed Adem, Andrea Pisano, Timon De Ridder, Aika Goto, Benedita Crispiniano, Emma Bogerd, Michael Jahoda e.a. | muziek: Talitha van der Spek, Robbert van Hulzen, Jacqueline Hamelink en Els Mondelaers | tekst: Erik Bindervoet | lichtontwerp: Jeroen Smith I foto: Martijn Gijsbertsen