op zoek naar Europa

de Kiesmannen
di 2 mei ’23 20:30
di 2 mei ’23
20:30
  • di 2 mei ’23
    20:30
    Kleine Zaal

Muzikale, beeldende en humoristische zoektocht naar een nieuw Europees verhaal.

Het stormt in Europa: de Britten kozen hun eigen pad, de Hongaren breken de rechtsstaat af en de Russen zijn Oekraïne binnengevallen. Europa weet zich amper raad met de grote uitdagingen van vandaag, maar vooral niet met zichzelf.

Het oude continent tussen de kapitalistische Verenigde Staten en het socialistische China, het continent van de Romantiek en ‘Nooit meer oorlog’, het continent dat verdrinkt in zijn eigen geschiedenis. Weten wij Europeanen eigenlijk nog wel wie we zijn off hebben we een nieuw verhaal nodig?

Tijdens een wervelende show vol muziek, beelden en humor gaan de Kiesmannen met het publiek op zoek naar het Europese verhaal van vandaag. Ze nemen je mee op een reis langs de rafelranden van het continent: van de muur die Noord- en Zuid-Cyprus verdeelt, langs het onstuimige Noord-Ierland naar de brug van Sarajevo, waar Europa geboren en gestorven is. Een zoektocht naar het kloppend hart van het nieuwe Europa.

Johan Fretz; “De Kiesmannen weten met een fonkelende, unieke mix van maatschappelijke thema’s en vermaak elk theater in vuur en vlam te zetten.”

Credits

Concept: De Kiesmannen  - Regie: Leopold Witte - Script: Dylan Ahern & Jacob de Groot  - Dramaturgie: Jacob de Groot - Spel: Anton de Bies, Dorien van Gent & Dylan Ahern- Tekstbijdrage en redactie: Eva van Zanten & Joshua Vissers - Scenografie: Ruben Wijnstok

Beeld: Bart Grietens