Not All Is Lost

Theater Rotterdam: Davy Pieters
di 25 apr ’23 20:30
di 25 apr ’23
20:30
  • di 25 apr ’23
    20:30
    Kleine Zaal
    geannuleerd

Deze voorstelling is geannuleerd om theatertechnische redenen.

Davy Pieters is namens Theater Rotterdam bezig met een indrukwekkend vierluik over opgroeien in een toekomstige wereld vol technologie. De vier sciencefictionachtige delen volgen de menselijke levenscyclus van geboorte, jeugd en volwassenheid tot de dood. Het eerste deel ‘CRISPR’ ging over de gen-technologie die het in theorie mogelijk maakt al voor de geboorte een mens naar eigen maatstaven en wensen te ontwerpen, van oogkleur tot wiskundig inzicht. Wat zijn de consequenties voor deze kinderen? “De elektronische soundscape van Jimi Zoet laat een steeds onregelmatiger kloppende (hart)beat horen en is consequent donker. Toch gloort er op het einde ook licht. De jongste versies van de mens zijn blijkbaar zo goed dat de menselijkheid er opeens weer aan alle kanten doorheen schijnt. Dat levert ontroerende plaatjes op.” (de Volkskrant ****)

Na de toepassing van technologie voor de geboorte kijkt Pieters in het tweede deel naar de potentiële beïnvloeding in de adolescente levensfase. ‘Not All Is Lost’ is een fysieke en muzikale voorstelling over afhankelijkheid en de kracht en de macht van zorg, in een wereld waarin Big Pharma en biohacking een steeds grotere rol spelen. 

In de pers

De Volkskrant over ‘CRISPR’ ****:“De elektronische soundscape van Jimi Zoet laat een steeds onregelmatiger kloppende (hart)beat horen en is consequent donker. Toch gloort er op het einde ook licht. De jongste versies van de mens zijn blijkbaar zo goed dat de menselijkheid er opeens weer aan alle kanten doorheen schijnt. Dat levert ontroerende plaatjes op.”

Het Parool over ‘CRISPR’:“Hoewel de betonachtige, duistere ruimte die Pieters creëert onheilspellend is, gedragen door het zintuiglijke geluidsontwerp van Jimi Zoet en lichtontwerp van Varja Klosse, kruipt er dankzij de vernuftige opbouw steeds meer licht in de toon van de voorstelling.”

Credits

concept en regie: Davy Pieters | muziek: Jimi Zoet

Foto: Willem de Kan