Voor iedereen beter (reprise)

Richard Groenendijk
vr 21 apr ’23 20:15
vr 21 apr ’23
20:15

‘Voor iedereen beter’ is onwaarschijnlijk grappig en tegelijkertijd op sommige momenten diep ontroerend.
Winnaar van de Poelifinario in de categorie Entertainment!

Volgens de pers hoort Groenendijk in het rijtje van de grote komieken van ons land. En dat is niet voor niets. Hij is openhartig, scherp, adrem, een tikkie vilein, altijd met een flinke dosis zelfspot, maar vooral genadeloos komisch. En dan kan hij nog geweldig zingen ook! Meer dan tweehonderd keer speelde Richard Groenendijk zijn vorige theatervoorstelling ‘Om Alles!’ in de Nederlandse theaters. Het leverde hem niet alleen uitverkochte zalen en zeer enthousiast publiek op, maar ook een nominatie voor de Poelifinario cabaretprijs.  

Afgelopen seizoen speelde hij met zijn nieuwe show ‘Voor iedereen beter’ wederom de Nederlandse theaters plat. Ook deze voorstelling werd door zowel pers als publiek lovend ontvangen. Een lied uit deze show kreeg bovendien een nominatie voor de prestigieuze Annie MG Schmidtprijs. Wegens het grote succes is Richard Groenendijk dit seizoen nogmaals met ‘Voor iedereen beter’ meer dan honderd keer in het land te zien! Een hilarische avond, precies zoals we van hem gewend zijn. Want als er op dit moment íemand is, die een zaal kan laten bulderen van het lachen, is het Richard wel. ‘Voor iedereen beter’ is onwaarschijnlijk grappig en tegelijkertijd op sommige momenten diep ontroerend. Een voorstelling die je niet snel zal vergeten. Dus kom van die bank en ga hem zien. Dat is écht voor iedereen beter!

Winnaar van de Poelifinario in de categorie Entertainment
De jury: “Richard Groenendijk is al jaren één van de beste entertainers van Nederland. Ook Voor iedereen beter zit weer vol hilarische conferences, een stortvloed aan beledigingen en een paar zeer ontroerende liedjes. Het is daarnaast de meest persoonlijke voorstelling die hij ooit maakte. Op meerdere momenten is de strijd zichtbaar die Groenendijk levert tegen zichzelf, al dan niet imaginaire vijanden en de misvatting dat het volk inferieur is aan de elite. Deze subtiele rode lijn tilt dit programma nog boven zijn eerdere werk uit.

“Richard Groenendijk bewijst zich als artiest die van alle markten thuis is”

Joris Henquet - De Volkskrant ★★★★☆ 

In de pers

Theaterkrant
Richard Groenendijk is de complete cabaretier.
Iedereen die zijn vrolijke scheldrepertoire (niet te verwarren met haatdragende beledigingen) wil uitbreiden, moet een aantekeningenboekje meenemen naar Richard Groenendijk. Dan kun je zeker drie discussies met verblufte opponenten vooruit.

Telegraaf ★★★★☆ 
'Het is niet alleen de complete mens Groenendijk die we hier te zien krijgen. Datzelfde geldt voor de artiest Groenendijk, die al even veelzijdig is. Net als in zijn vorige programma’s schudt deze stevige allrounder met evenveel gemak de heerlijkste typetjes uit zijn mouw en vertelt hij hilarische anekdotes, maar doet hij ook persoonlijke ontboezemingen, weet hij te raken met zijn ervaringen als vrijwilliger op de afdeling oncologie in het Erasmus MC en zingt hij het prachtige nummer Ik hoop het wel (geschreven door Jan Beuving) over homo-acceptatie, dat moeiteloos samensmelt met zijn al even smakelijke huwelijksverhalen.' Esther Kleuver

Trouw ★★★★☆ 
'Groenendijk biedt meer dan entertainment alleen. In zijn nieuwe show Voor iedereen beter vermengt hij de gulle lach met kritische sneren en persoonlijke noten, zoals we dat van hem gewend zijn. De rode draad in wat alweer Groenendijks twaalfde soloprogramma is, vormt zijn dubbelzinnige relatie met het podium. De cabaretier wil graag gezien worden, in het theater of op tv. Tegelijk voelt hij geregeld de drang zich terug te trekken uit die wereld waarin iedereen wat van je vindt, van mondige toeschouwer tot irritante roddeljournalist.' Ivo Nieuwenhuis 

Credits

Foto: Roy Beusker