Moojen ligjes in de lugt

Erik van Muiswinkel
wo 22 mrt ’23 20:30
wo 22 mrt ’23
20:30
  • wo 22 mrt ’23
    20:30
    Kleine Zaal

Let niet op de spelling, maar geniet van de schoonheid van taal.

Erik van Muiswinkel liet het publiek in zijn laatste show een splinternieuwe Drs. P horen, die verraste door zijn venijn en gevoeligheid. Maar de taal is van ons allemaal. Niet alleen van woordkunstenaars als Drs. P, Kees Torn, Jeroen van Merwijk en Johan Hoogeboom, maar ook van de zesjarige die net leert lezen en schrijven. Van Willem van Hanegem, Geert Wilders en Sifan Hassan. De taal reikt van de straat waar ‘ie elke dag opnieuw gemaakt wordt, tot in de diepten van de Taaloceaan, waar vertalers Bindervoet en Henkes hun lichtgevende taalorganismen loslaten. De taal is van de generatie Elsschot, Reve en Carmiggelt, maar ook van De Jeugd van Tegenwoordig en van Erik van Muiswinkel zelf. Samen met muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts zet hij je onder een anderhalf uur durende taaldouche, waar je fris en gelouterd uitkomt. ‘Moojen ligjes in de lugt’: let niet op de spelling, maar geniet van de schoonheid. 

In de pers

NRC Handelsblad **** over ‘Buigt Allen Mee Voor Drs. P’: “Een wonderschone ode aan een man die we node missen in het bekende gekrakeel.”

Algemeen Dagblad **** over ‘Buigt Allen Mee Voor Drs. P’: “Zijn taligheid en de zin voor humor zorgen voor een even geestige als ontroerende ode.”

Credits

muziek: Guus van Marwijk en Paul Remmelts

Foto: Curly&Straight