Klap II: RECHT

Veenfabriek
do 16 mrt ’23 20:30
do 16 mrt ’23
20:30
  • do 16 mrt ’23
    20:30
    Kleine Zaal

Schrijver-regisseur Joeri Vos neemt mannen met macht op de korrel.

In een chique nachtclub niet ver van het Vredespaleis in Den Haag laaft een gezelschap van juristen zich aan whisky en sexy danseressen. Tegen de achtergrond van een wereld vol rampen en ellende praten deze mannen met macht, gespecialiseerd in internationaal humanitair recht, over politiek en geld. Soms afgeleid door het broeierige entertainment van de nacht proberen ze de beste beslissingen te nemen om het goede te doen voor de wereld. Beslissingen over leven en dood. Schenk de glazen vol, we werken de hele nacht door.

‘RECHT’ is het tweede deel van het drieluik ‘De Klap’, waarin schrijver en regisseur Joeri Vos personages portretteert die zich (min of meer) professioneel moeten verhouden tot een ontwrichtende gebeurtenis op het wereldtoneel. In de eerste aflevering, ‘KRANT’, probeerde de redactie van een krant zo goed en kwaad als mogelijk verslag te doen van de catastrofe in Chili. In 2024 volgt het slot, ‘HULP’. De drie voorstellingen staan op zichzelf, maar ze allemaal zien is natuurlijk warm aanbevolen.

In de pers

De Telegraaf over ‘KRANT’:"KRANT’ houd je inhoudelijk – ondanks dat het misschien niet allemaal klopt en wat gekleurd is – op het puntje van je stoel en roept het zeker interessante vragen op.”

Trouw over ‘KRANT’:“Schrijver-regisseur Joeri Vos doet hier iets opmerkelijks. Door feit en fictie te mengen, legt hij de vinger op een grotere, bedenkelijke kwestie.”

Credits

tekst en regie: Joeri Vos | muziek: Bastiaan Woltjer | lichtinstallatie: John van Oostrum | spel: Phi Nguyen, Roland Haufe e.a.

Foto: Anne Harbers