2636

René van Meurs
do 23 feb ’23 20:15
do 23 feb ’23
20:15
  • do 23 feb ’23
    20:15
    Grote Zaal

Eerlijke verhalen, hilarische anekdotes en steengoede grappen.

René van Meurs staat aan de vooravond van een nieuwe fase. Want met al zijn levenservaring en goeie gedrag moet hij er ineens echt wat van gaan maken. Verantwoordelijkheid nemen, dingen vinden enzo. Maar wat als je daar nog niet klaar voor bent en je gewoon nog wat wilt dollen? Misschien kun je dan het beste terug naar de basis, daar waar alles leeft, bruist, tegensputtert en beweegt, om eens kritisch te bekijken wat je gevormd heeft en hoe je het nu het liefste zelf zou willen doen. Laat René er maar een avond over vertellen. Zijn eerlijke verhalen en hilarische anekdotes zitten nog altijd bomvol steengoede grappen. Hij is kwetsbaar, persoonlijk, erg grappig en maakt “theater als troost in optima forma”, schreef Trouw over zijn vorige voorstelling. En die lijn zet hij zijn vijfde programma onverminderd voort.

" Eerlijk, liefdevol, grappig: in de nieuwe show van René van Meurs valt alles op z'n plek. "

de Volkskrant ★★★★☆

In de pers

Volkskrant ★★★★☆
Eerlijk, liefdevol, grappig: in de nieuwe show van René van Meurs valt alles op z'n plek 

In zijn voorstelling over vader worden heeft cabaretier René van Meurs zijn ideale vorm gevonden, zo lijkt het: zacht en gemeend zijn in balans met een energiek grappenspervuur. 

AD ★★★★☆
in een duizelingwekkend tempo voert Van Meurs zijn publiek mee naar de verwekking van zijn zoon, de aankoop van een zwangerschapstest (hoogtepunt van de voorstelling) en een avontuur in de sportschool. Zijn hoge grapdichtheid wisselt hij uitgebalanceerd af met de beschouwingen op het vaderschap: óók door een heerlijke dialoog met het publiek.

Scènes ★★★★☆
Aan zelfspot ontbreekt het Van Meurs niet. Grappig is zijn uitbeelding van het kopen van een zwangerschapstest in een Franse apotheek. De cabaretier neemt je sowieso de hele voorstelling beeldend mee en brengt personages treffend ten tonele en schakelt makkelijk. De grapdichtheid en het tempo liggen hoog, maar ondanks de snelheid blijft hij altijd te volgen. Knap.

“Ontwapenende René van Meurs scoort met show over zijn nieuwe levensfase”  
Algemeen Dagblad  ★★★★

“Duizelingwekkend tempo. Ontwapenend, ontroerend en oprecht.” 
Algemeen Dagblad  ★★★★
 
“René van Meurs weet zacht en gemeend nu mooi in balans te brengen met een energiek grappenspervuur”  Volkskrant ★★★★

"Een persoonlijke voorstelling in de vijfde versnelling, met veel goede grappen en herkenbare observaties" 
Scènes ★★★★

 

I Love Theater

Credits

regie: Laurens Krispijn de Boer | techniek: Ramon Rijsdijk

Foto: Anne van Zantwijk