Sartre & De Beauvoir

Het Zuidelijk Toneel
di 21 feb ’23 20:30
di 21 feb ’23
20:30
  • di 21 feb ’23
    20:30
    Kleine Zaal

Verantwoorde ontspanning met Vlaanderens droomkoppel.

Filosofie op de planken: dat is een gouden combinatie. “Zó meeslepend uitgevoerd dat je bijna hallucinerend de zaal uit loopt”, schreef de Volkskrant dan ook in een vijfsterrenrecensie over ‘Sartre & de Beauvoir’, waar de twee cultfiguren van het Franse existentialisme terugkijken op hun leven, hun denken en op de liefde. Theatermaker en filosoof Stefaan Van Brabandt slaat weer toe met deze filosofische dialoog, die antwoord geeft op vragen als waarom we ‘gedoemd zijn tot vrijheid’, wat De Beauvoir bedoelde met de moraal van de dubbelzinnigheid en wat het betekent om authentiek mens te zijn. De rollen worden gespeeld door Vlaanderens droomkoppel, Frank Focketyn en Sien Eggers. Beiden zijn komische grootheden, hun performance is doordesemd met spelplezier en met de tekst van Van Brabandt hebben ze een ideaal vertrekpunt. Een prachtige portie verantwoorde ontspanning.

“Zó meeslepend uitgevoerd dat je bijna hallucinerend de zaal uit loopt.”

De Volkskrant ★★★★★

In de pers

De Volkskrant *****:“Zó meeslepend uitgevoerd dat je bijna hallucinerend de zaal uit loopt.”

Theaterkrant:“Fantastisch gespeeld filosofenduo. (…) Frank Focketyn en Sien Eggers vertellen en spelen het verhaal van hun personages wondermooi.”

De Standaard ****:“Lichtvoetigheid en diepgang zijn verenigbaar, bewijzen Frank Focketyn en Sien Eggers.”

Knack ****:“Met een vloeiende pen giet Van Brabandt de levens van beide filosofen, en de liefdevolle verstrengeling van die levens, in een theaterdialoog.”

Credits

tekst en regie: Stefaan Van Brabandt | spel: Sien Eggers en Frank Focketyn | dramaturgie: Wannes Gyselinck | artistiek advies: Piet Menu, Petra Van Brabandt en Peter Van den Eede | kostuumontwerp: Ilse Vermeulen | techniek: Dimitri Devos

Foto: Koen Broos