Quake

Theater Utrecht & DOX
do 16 feb ’23 20:15
do 16 feb ’23
20:15
  • do 16 feb ’23
    20:15
    Grote Zaal

“Opzwepend theater over hoe het verleden doorwerkt in het heden.” (NRC *****)

Bam! Dat waren weer vijf sterren voor Theater Utrecht en DOX, die met ‘Quake’ niet de eerste en zeker ook niet laatste klapper in handen hebben. Samen brengen ze een energieke, ontwapenende en muzikale (dans)voorstelling over hoe het verleden in ons doorleeft. Net als een aardbeving duizenden kilometers verderop hier een vloedgolf kan veroorzaken, zijn wij producten van onze geschiedenis, aangespoeld in het heden. De acht performers hebben hun persoonlijke ‘quakes’ op verschillende plekken in de tijd en op de aarde liggen. Dansend, pratend en zingend doen ze zelfbewust hun verhaal. Samen met regisseur Casper Vandeputte, choreografen Melvin Fraenk en Çağdas Gülum en muzikant Tom van Wee onderzoeken ze hoe hun verhaal samenhangt met dat van de mensen om hen heen. “Opzwepend theater over hoe het verleden doorwerkt in het heden. Het ijzersterke aan ‘Quake’ is dat de focus daarbij op grote historische processen komt te liggen, zonder ooit de persoonlijke impact uit het oog te verliezen. (NRC Handelsblad *****).

Quake Workshop

De voorstelling Quake is gemaakt door acht hartstochtelijk eerlijke performers die elk hun persoonlijke verhaal vertellen. Maar hoe vertel je jouw unieke verhaal? Leer het belang van je afkomst kennen en geef vorm aan je levensverhaal in de Quake workshop. GRATIS voor groepen/organisaties die minimaal 10 kaartjes kopen. Meer informatie vindt je op de website of door te mailen naar belinda@theaterutrecht.nl.

“Opzwepend theater over hoe het verleden doorwerkt in het heden."

NRC★★★★★

In de pers

NRC Handelsblad *****:“Opzwepend theater over hoe het verleden doorwerkt in het heden. Het ijzersterke aan ‘Quake’ is dat de focus daarbij op grote historische processen komt te liggen, zonder ooit de persoonlijke impact uit het oog te verliezen.”

Theaterkrant:“Een vurige performance die nog wel even natrilt.”

 

Credits

tekst en regie: Casper Vandeputte | spel: Ali Zanad, Giovanni Pisas, Isabelle Houdtzagers, Juan Zyad, Melisa Diktas, Noah van der Burgt e.a. | choreografie: Melvin Fraenk en Çağdas Gülum (Artbeat) | muziek: Tom van Wee (Artbeat) | dramaturgie: Joris van der Meer | decorontwerp: Marc Warning | lichtontwerp: Casper Leemhuis | kostuumontwerp: Daphne de Winkel | geluidsontwerp: Sander van der Werff | regie-assistentie: Monika Kowalewska

Foto: Julian Maiwald