Zin in liefde

Igone de Jongh
za 4 feb ’23 20:15
za 4 feb ’23
20:15
  • za 4 feb ’23
    20:15
    Grote Zaal

Tweede soloprogramma van de enige echte prima ballerina van ons land.

Igone de Jongh is de meest bejubelde en gelauwerde prima ballerina van ons land en een grote inspiratiebron voor dansliefhebbers en choreografen wereldwijd. Eind 2019 nam ze na 24 jaar afscheid van het Nationale Ballet en ging ze met ‘I’ het theater in. In haar eerste eigen voorstelling danste ze hoogtepunten uit haar repertoire en vertelde ze over haar leven als sterdanseres.

In de opvolger ‘Zin in liefde’ kun je opnieuw genieten van Igone op haar allerbest, die wordt bijgestaan door de grootste talenten uit binnen- en buitenland. Samen creëren zij fusionballet, een spannende en gedurfde mix tussen klassiek ballet en moderne theaterdans. “Intens en virtuoos is elke beweging perfect in balans.” (de Volkskrant over ‘I’) 

In de pers

De Volkskrant over ‘I’:“In een stralend witte tutu danst ze voor het eerst van haar leven de beroemde solo ‘De stervende zwaan’ voor publiek. (…) Intens en virtuoos is elke beweging perfect in balans.”

Trouw over ‘I’:“Een magisch moment als De Jongh haar spitzen ombindt voor de vertolking van de stervende zwaan, de rol die ze nooit danste.”

Theaterkrant over ‘I’:“Een prachtige, stijlvolle en in esthetisch opzicht volmaakte mix van klassiek en hedendaags ballet.”

Credits

regie: Ruut Weissman

Foto: Mark Engelen