EGO

Alex Ploeg
za 14 jan ’23 20:15
za 14 jan ’23
20:15
  • za 14 jan ’23
    20:15
    Grote Zaal

“Je lacht je de ballen uit je broek.” (De Telegraaf ****)

Alex Ploeg werd al door de Volkskrant gekozen tot hét Comedytalent, door NRC als één van de meest veelbelovende cabaretiers van het decennium en zijn debuut ‘Ultimatum’ werd genomineerd voor de Neerlands Hoop. Hij maakte die hoge verwachtingen méér dan waar met zijn nieuwe voorstelling EGO, die bejubeld ontvangen is door pers en publiek. 

Alex is een triple threat van comedy, spel en gitaar. Harde grappen, persoonlijke verhalen, absurde sketches en meeslepende liedjes komen in hoog tempo op je af. Over de strijd aangaan met jezelf. Het onzekere voor het zekere nemen. Alex fileert zichzelf en de wereld op ongekend hilarische wijze. Dat moet je gezien hebben!

Genomineerd voor de Neerlands Hoop
De jury: “Alex Ploeg is in EGO veel meer dan zomaar een antiheld: hij werpt zich op als woordvoerder van de onzekere man. Het zijn immers niet alleen vrouwen die langs een maatschappelijke meetlat liggen, ook de andere sekse dient aan bepaalde standaarden te voldoen. Zelfs als die helemaal niet bij hem passen. Deze slimme spanningsboog geeft Ploeg alle ruimte om zijn theaterpersona verder te ontwikkelen. Hij zet een flinke stap vooruit met dit heerlijk gepolijste programma, waarin zuivere kwetsbaarheid en gênante verhalen hand in hand gaan.”

“Je lacht je de ballen uit je broek"

De Telegraaf ★★★★☆

In de pers

Trouw ****:“Met ‘EGO’ bewijst hij dat hij meer is dan een goede grappenmaker.”

De Telegraaf ****:“Je lacht je de ballen uit je broek, om maar even binnen de thematiek van zijn voorstelling te blijven. Ploeg beschikt over een innemende persoonlijkheid, speelt met overtuigingskracht en bouwt zijn voorstelling op in een fijne energie met herkenbare onderwerpen.”

NRC Handelsblad ***:“Ploeg krijgt een zaal anderhalf uur aan het lachen en kan ondertussen een geweldig potje gitaarspelen.”

Volkskrant****:    ‘In zijn tweede voorstelling EGO laat hij zien dat hij gegroeid is’

Credits

Foto: Mark David