Blind Date

Brigitte Heitzer, Freek Bartels e.a.
za 17 dec ’22 20:15
za 17 dec ’22
20:15
  • za 17 dec ’22
    20:15
    Grote Zaal

Musicalcomedy over de zoektocht naar de ware en de ongemakken van blind dates.

‘Blind Date’ is een nieuwe Nederlandse musicalcomedy, waarin vrolijk de draak wordt gestoken met de ongemakken van blind dates. We volgen Bob en Jenny, twee eenzame en wanhopige singles die veel liever tegen iemand aan zouden kruipen op de bank bij een goede Netflix-serie dan weer een avond alleen te zitten. Ze proberen van alles, maar het lukt ze niet de ware te vinden. Tot er een envelop op de deurmat valt waar met grote letters ‘Blind Date’ op staat. Er zit een ellenlange vragenlijst in over de meest uiteenlopende zaken. Daarna ontvangen ze enkel een plaats en een tijd voor hun date. De regels zijn simpel: bij aanvang worden de telefoons ingenomen en moet er tijd met elkaar worden doorgebracht, van het voorgerecht tot en met de koffie. Niet swipen, niet oordelen, maar echt de moeite nemen om elkaar te leren kenen. Zou hun blind date een succes worden? En zijn de types in het restaurant toevallige passanten of is er meer aan de hand?

De lachsalvo’s golven door de zaal bij de nieuwe Nederlandse musicalcomedy 'Blind Date'

Theaterkrant

In de pers

Trouw****
In ‘Blind Date’ zijn de lekkere liedjes cadeautjes, die ook nog eens grandioos gezongen worden

Theaterkrant
Wat een plezier spat er van de bühne! Het is leuk! Het is grappig! De lachsalvo’s golven door de zaal! Elke derde zin is een goedgerichte treffer. Er is chemie tussen alle drie de acteurs. Ja, toegegeven, niet alle plotelementjes worden ingelost. De hele riedel rondom de plotselinge escaperoom voelt een beetje als opvulsel, en als we dan toch echt eerlijk zijn, dan is het verhaal wel erg voorspelbaar. Maar wat geeft dat? Blind Date is leuk. Er is geen ander woord voor.

Zo maakt De Theater B.V. haar eigen PR-tekst waar: een voorstelling over een groot en angstaanjagend onderwerp als liefde, succesvol teruggebracht tot een klein verhaal, waar de vonken vanaf vliegen.

Credits

script: Allard Blom | regie: Joep Onderdelinden | met: Brigitte Heitzer, Freek Bartels, Sanne Franssen en liveband | muziek: Sam Verhoeven

Foto: Roy Beusker