Ruïns and Remains (reprise)

Wolfert Brederode, Joost Lijbaart & Matangi Quartet
vr 18 nov ’22 20:30
vr 18 nov ’22
20:30
  • vr 18 nov ’22
    20:30
    Kleine Zaal

Een contemplatie over de veerkracht van de mens.

Het pianospel en de composities van Wolfert Brederode zijn herkenbaar en toch verrassend, vanwege de subtiele contrasten die hij gebruikt. Zijn nieuwe album Ruins and Remains werd een contemplatie over de veerkracht van de mens. Oorspronkelijk stond de muziek in het teken van de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. In het licht van de covid-pandemie en andere ingrijpende gebeurtenissen heeft het een breder en persoonlijker karakter gekregen.

Ruins and Remains werd opgenomen met slagwerker Joost Lijbaart en het Matangi Quartet, het Nederlandse strijkkwartet. Invloeden van jazz, folk, minimal music en hedendaags klassiek vloeien op vanzelfsprekende wijze samen. Melancholie, lyriek, abstractie en avontuur wisselen elkaar af rondom de twee motieven ‘Ruins’ en ‘Remains’. Het album verschijnt in dit najaar op het internationaal geroemde label ECM Records.

Credits

Wolfert Brederode piano, Joost Lijbaart drums/percussie - Matangi Quartet: Maria-Paula Majoor viool, Daniël Torrico Menacho viool, Karsten Kleijer altviool, Arno van der Vuurst cello
Foto: De Schaapjesfabriek