European Tour

The Delines
do 3 nov ’22 20:30
do 3 nov ’22
20:30
  • do 3 nov ’22
    20:30
    Kleine Zaal

The Delines behoorde zowel in 2015 als in 2019 tot de hoogtepunten van Take Root en Crossing Border festival . Hun laatste album The Imperial werd door de Volkskrant omschreven als “een literair muziekpareltje” en ook Dolf Jansen stak zijn enorme bewondering voor de band uit in DWDD. Maar ook hun net uitgebrachte album Sea Drift werd in OOR Magazine Glorieus genoemd en werd in de Volkskrant wederom omschreven als een literair meesterwerk in 11 hoofdstukken!  De teksten van Vlautin zijn meesterlijk, maar dat mag je verwachten van een prijswinnend romanschrijver van wie enkele boeken inmiddels ook zijn verfilmd.

The Delines verraste in 2014 met de zeer goed ontvangen debuutplaat Colfax. Het vervolg liet echter lang op zich wachten omdat zangeres Amy Boone een ernstig auto-ongeluk kreeg. Begin 2019 was het eindelijk zover en zag het bloedstollend mooie The Imperial het levenslicht. De plaat bevat een ontspannen mix van countrysoul, verhalende teksten van gitarist Willy Vlautin en de prachtige, doorleefde stem van Boone.

Prijswinnend romanschrijver
De teksten van Vlautin zijn meesterlijk, maar dat mag je verwachten van een prijswinnend romanschrijver van wie enkele boeken inmiddels ook zijn verfilmd. Net als in zijn boeken overheersen in zijn songs sombere, mistroostige gevoelens – mensen bij wie het leven altijd weer verkeerd loopt, relaties die op de klippen zijn stukgeslagen of op het punt staan dat te doen, dat werk. Verpak het in weergaloze ‘late uurtjes countrysoul’ en je kan alleen nog maar ademloos luisteren.