BAROCK

Ellen ten Damme
vr 16 jun ’23 20:15
vr 16 jun ’23
20:15
  • vr 16 jun ’23
    20:15
    Grote Zaal

Vanwege technische tegenvallers wordt deze voorstelling verplaatst naar vrijdag 16  juni 2023. Kaartkopers krijgen persoonlijk bericht.

Wie het zich in de 17e en 18e eeuw kon permitteren, vierde de theatrale uitbundigheid. Ellen ten Damme droomt weg in frivole vergankelijkheid en houdt hof in BAROCK, een performance in het verlengde van haar succes-shows PARIS-BERLIN en CASABLANCA. Nederlands meest veelzijdige zangeres presenteert een tragédie lyrique die verder dan ooit terug in de tijd gaat en toch helemaal van nu is. We mogen weer en willen nóg meer en iedereen weet zich het middelpunt van zijn eigen entourage, als een rockster in Versailles. Klatergoud blinkt op sociale media en de schone schijn is oogverblindend. Achter de façade observeert de troubadour de crinoline van de keizerin en leidt de dans alsof de morgen nooit komt.

Samen met haar band nodigt Ellen ten Damme u uit om toe te treden tot haar hofhouding. Haar nieuwe show BAROCK is een meertalig bal demasqué vol verrassende en herkenbare songs waar de scabreuze excessen net zo opzwepend zijn als de schaduwzijdes meeslepend. 

"Met Barock bewijst Ellen ten Damme opnieuw dat ze alles kan. Dit is totaaltheater van de bovenste plank".

Theaterkrant

In de pers

Theaterkrant
Ellen ten Damme onderwerpt de gehele Koninklijke Schouwburg aan haar goud gehakte laarzen.
Met Barock bewijst Ellen ten Damme opnieuw dat ze alles kan. Dit is totaaltheater van de bovenste plank. Een programma bomvol eigen liedteksten (met medewerking van Jan Beuving en Ilja Leonard Pfeijffer), ‘gouwe ouwes’, dans én acrobatiek. En wanneer je denkt dat je alles hebt gehoord, doet de Köningin der Köninginnen – ze nadert nu het eind van de voorstelling – nog even J’aime la vie. Gewoon, op de klavecimbel. Dat kan toch iedereen?

Credits

Fotografie: Danny Ellinger