Tweede editie Nordic Jazz Festival in Junushoff!

Op 22 en 23 september 2023 trapt Junushoff in samenwerking met Jazz in Wageningen het nieuwe theaterseizoen af met de tweede editie van het Nordic Jazz Festival! Kom kijken en geniet van de top van de Scandinavische Nordic jazz-scène.

Programma 22 september
Het festival wordt om 19:00 uur afgetrapt door de jonge Deen Rasmus Sørensen. Sinds enige tijd krijgt hij brede erkenning voor zijn werk als componist en pianist. In Junushoff wordt hij vergezeld door Francesco Ciniglio op drums en Jon Henriksson op bas. Om 20:30 uur hoort u twee boegbeelden van de Noorse muziek: Tord Gustavsen en Trygve Seim. Ze gaan samen een interpretatie van Bach-koralen laten horen die u nog niet eerder hebt meegemaakt. Om 22:00 uur verzorgt festivalartiest Bugge Wesseltoft een soloconcert. Ten slotte hoort u om 23:30 uur het Lars Jansson Trio, een van de meest erkende jazzbands van Scandinavië. Dit jaar kreeg Jansson nog van de Zweedse koning persoonlijk de prijs van de Zweedse Academie voor Muziek. En dat doet een koning niet zomaar! U kunt op 22 september in Junushoff horen waarom de koning groot gelijk had.

Programma 23 september
De tweede festivaldag begint om 19:00 met een optreden van het Ellen Andrea Wang Trio, dat naast Ellen Andrea Wang (bas en zang) bestaat uit Rob Luft op gitaar en Jon Fält op drums. Om 20:30 hoort u het Gulli Gudmundson Trio, met naast de IJslandse bassist de Nederlanders Jeroen van Vliet op piano en Koen Smits op trompet. De improvisaties van dit trio nemen u mee op een mysterieuze reis langs soundscapes en verrassende afslagen. Om 22:00 hoort u het duo Nikolaj Svaneborg – Wurlitzer en Jonas Kardyb. Het verhaal gaat dat ze elkaar ontmoetten in Jutland in 2013 en toen in nachtelijke gesprekken de oprichting van een duo overwogen. Zes jaar gingen voorbij waarin ze beide allerlei muzikale projecten deden totdat het plan ten uitvoer werd gebracht en ‘Svaneborg Kardyb’ werd geboren. Het festival wordt om 23:30 afgesloten door het trio Rymden, bestaande uit festivalartiest Bugge Wesseltoft op piano en keyboards, Dan Berglund op bas en Magnus Öström op drums. Het trio mixt invloeden van modern jazz, Bach, filmmuziek en rock tot een bijzondere concertervaring. Niet te missen!

Kijk voor meer informatie en kaarten op nordicjazz.nl.