De keuze van... Andrée van Es

Andrée van Es (foto middenin hieronder) is sinds een jaar voorzitter van Stichting Junushoff. Ze is behalve een ervaren bestuurder in de cultuursector, ook een ware culturele omnivoor. We stellen haar graag aan u voor via de podiumkunsten. Bij deze vijf voorstellingen kunt u haar in ieder geval in Junushoff spotten.

Tip 1
Toneel
Het Debuut – Via Rudolphi Producties
Kleine Zaal dinsdag 3 oktober 2023

“Ik ben altijd nieuwsgierig naar jonge makers in het theater. Ze maken vaak spannende voorstellingen waarbij  de grenzen van het genre overschreden worden. Prachtig dat Junushoff die debutanten de kans wil geven zich aan het publiek te presenteren.”


Tip 2
Dans
Cabaret Deconstruit - LeineRoebana, Dyane Donck Company
Grote Zaal zaterdag 28 oktober 2023

“LeineRoebana  is een dansgezelschap van topklasse dat ook internationaal succesvol is. Andrea Leine en Harijono Roebana vervlechten hedendaagse dans, live muziek, tekst en zang tot voorstellingen met altijd een actueel thema.”


Tip 3
Theaterconcert 
Flip Noorman zingt Tom Waits – Flip Noorman en band
Kleine Zaal dinsdag 19 december 2023

“Zanger/theatermaker Flip Noorman won de Annie M.G. Schmidt voor het beste theaterlied van 2022 met ‘Ze Weten Wie Je Bent’ afkomstig uit zijn programma ‘Love it’. Reden genoeg om nieuwsgierig te worden naar zijn nieuwste show. “


Tip 4
Overige
Strangely Familiar - Jakop Ahlbom Company
Grote Zaal donderdag 22 februari 2024

“Je weet niet wat je ziet. Het is surrealistisch, het is slapstick, het is een choreografie maar geen dans, het is spectaculair en eigenlijk niet te beschrijven. Als je eenmaal naar een Jakop Ahlbom voorstelling geweest bent, wil je ze allemaal zien.”


Tip 5
Toneel
Slachthuis Vijf (reprise) - Theater Rotterdam | Erik Whien
Grote Zaal donderdag 16 mei 2024

“Wat ben ik blij dat Slachthuis vijf terugkomt! Ik heb de voorstelling niet kunnen zien en iedereen in mijn omgeving was razend enthousiast. Zo zie je maar hoe goed het is dat er reprises zijn van voorstellingen. Niet altijd meteen weer naar iets nieuws, maar juist datgene waar zoveel liefde en creativiteit in zit opnieuw op de planken brengen, bravo!”