Opbrengst Oekraïens benefietdiner Junushoff voor Welkom in Wageningen

Namens de Stichting Welkom in Wageningen ontving Jack Bogers de opbrengst van het Oekraïense benefietdiner in Junushoff uit handen van adjunct directeur Dorien van de Laak. De opbrengst van de actie is € 1.172,50.

Voorafgaand aan de voorstelling Swan Lake door het Ukrainian Ballet of Peace op 21 maart organiseerde Junushoff in samenwerking met Masha Kirpichenko, vertegenwoordigster van de Oekraïense gemeenschap in Wageningen, een benefietdiner waarvan de opbrengst bestemd is voor 'Welkom in Wageningen'. Vier Oekraïense kooktalenten kookten een heerlijk Oekraïens driegangenmenu voor 67 gasten. Aan lange tafels in de Parkfoyer van Junushoff genoten de gasten van de maaltijd en elkaars gezelschap.

Welkom in Wageningen is een netwerk waarin ruim 200 vrijwilligers vluchtelingen en nieuwe Wageningers kennis laten maken met  de Nederlandse maatschappij. De organisatie heeft vluchtelingen uit Oekraïne voor tien maanden bij gastgezinnen ondergebracht en staat hen met raad en daad bij. Er zijn buddies gekoppeld aan de Oekraïners, er wordt taalhulp geboden en hulp bij het vinden van een huis en werk.

Fotograaf: Bart de Gouw