Theatraal en muzikaal feest in Wageningen

Ik zou liever Angel heten is een theatraal en muzikaal feest vol menselijkheid, liefdesperikelen en nachtelijke stiltes, waarin personages, teksten, kostuums en situaties elkaar in hoog tempo afwisselen. ‘Who is afraid of Virginia Woolf’ meets ‘Festen’ meets ‘Twee Stemmen’ van Jeroen Willems. Ook wij mogen binnenkort genieten van dit mooie stuk, want op 6 april komt Productiehuis Mevrouw Ogterop naar Wageningen. 

Ik zou liever Angel heten 
Mevrouw Ogterop, Lotte Dunselman en Wouter van Oord

Do 6 apr, 20:30 uur Kleine Zaal

Een stel komt in hun vakantiehuisje samen met vrienden om levens met elkaar te vergelijken, om daar troost of iets om na te streven uit te halen. Ze wachten nog op Angel. Ondertussen drinken ze. Ze drinken en praten. Menselijkheid, liefdesperikelen en pijnlijke stiltes wisselen elkaar af. Leven ze wel hun ware leven? Of verschuilen ze zich achter de rol die ze nu eenmaal toegewezen hebben gekregen in het leven? Naarmate de avond vordert worden de gesprekken intenser en intiemer; ze zoeken de uitersten van elkaars kwetsbaarheid op en schuwen extreme meningen niet. Ook blijken verhoudingen heel anders te liggen dan op het eerste gezicht lijkt en wordt duidelijk dat iedereen uiteindelijk maar een rol speelt.

Het toneelgezelschap heeft een speciaal plekje in het hart van onze directie. Directeur/programmeur Loek Buys vertelt er meer over:

Dorien en ik hebben een bijzondere band met het toneelgezelschap Productiehuis Mevrouw Ogterop. Het is een beetje ons kind, door omstandigheden hebben wij het gezelschap drie jaar geleden opgericht. We hadden de wind mee toen we met Lotte Dunselman een topactrice als artistiek leider konden aantrekken. Ze was destijds net genomineerd voor de Theo d’Or, de jaarlijkse prijs voor de beste actrice van Nederland. En toen is de bal gaan rollen. Lotte heeft stuk voor stuk vakmensen om zich heeft verzameld. Maar dat is nog geen garantie voor succes, dus het was wel spannend hoe de eerste voorstelling Ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed zou worden ontvangen in het land. Nou, het werd meteen een zevenklapper! NRC Handelsblad, de Volkskrant en De Theaterkrant jubelden over het stuk. Ook onze bezoekers in Junushoff waren enthousiast. Dus ja, ik had redenen te over om uit te kijken naar de volgende voorstelling Ik Zou liever Angel heten.   

Je hebt de voorstelling al mogen zien. Wat vond je ervan?
Een geslaagde debuutvoorstelling maken is één ding, maar dan? Hoe moeilijk is het niet om de verwachtingen bij de tweede voorstelling in te lossen? Nu, ik kan zeggen dat Mevrouw Ogterop met vlag en wimpel is geslaagd. Ik zou liever Angel heten fascineert vanaf de allereerste scène. De acteurs Lotte Dunselman en Wouter van Oord spelen samen vijf rollen en ze voeren het tempo van de rolwisselingen steeds verder op. Ik heb er met stijgende verbazing naar zitten kijken wat voor een krachttoer de acteurs leveren. Ik noem het de Champions League van acteren. En ja, er valt veel te lachen. Het besef van de tragiek van de rolverdeling dringt zich geleidelijk aan op. Om Johan Cruijff te citeren "Je gaat het pas zien als je het doorhebt". Waar ik ook van heb genoten zijn de prachtige teksten van Jibbe Willems. Wat kan Nederlands toch een mooie taal zijn!

Waarom mogen onze bezoekers deze voorstelling niet missen?
Ik weet dat veel van onze bezoekers ervaren toneelliefhebbers zijn. Van dié bezoekers verwacht ik dat ze deze voorstelling als een hoogtepunt van dit seizoen zullen beschouwen. Maar ook tegen onze bezoekers die niet zoveel met toneel op hebben zou ik zeggen: Ga kijken! Probeer het gewoon! Je zult je echt geen moment vervelen.

⭐️⭐️⭐️⭐️ NRC
"In de groteske spelkeuze van Lotte Dunselman en Wouter van Oord wordt het surrealisme benadrukt, waardoor je wordt uitgenodigd het stuk als een metafoor voor het maatschappelijke debat rond identiteit te zien." 

⭐️⭐️⭐️⭐️ de Volkskrant
"Een knap gespeelde carrousel van sociale verwachtingen."

Theaterkrant
"Razendsnel en vermakelijk rollenspel." 
"Bewonderenswaardige tour de force."

Productiehuis Mevrouw Ogterop
Productiehuis Mevrouw Ogterop is opgericht door Schouwburg Ogterop Meppel om in Drenthe professionele voorstellingen te ontwikkelen. De artistieke leiding is in handen van Lotte Dunselman. De voorstelling is onderdeel van een serie van drie voorstellingen over toneelspelen die Dunselman binnen het productiehuis ontwikkelt. De eerste, ‘Ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed’ stond vorig seizoen bij ons op de planken. 

Dit razendsnelle en vermakelijke rollenspel wordt door Junushoff warm aanbevolen. Laat u verrassen!  Bestel tickets