Wegens succes verplaatst naar de Grote Zaal: Erik van Muiswinkel

Onze Kleine Zaal was letterlijk te klein voor de voorstelling van Erik van Muiswinkel, daarom is 'Moojen ligjes in de lugt' verplaatst naar de Grote Zaal. Er zijn dus weer stoelen beschikbaar voor de buitengewoon geestige voorstelling over diverse wonderlijke taaluitingen. Let niet op de spelling, geniet van de schoonheid!

Erik van Muiswinkel, Moojen ligjes in de lugt | Wo 22 maart, 20:30 uur Grote Zaal Junushoff

Taal is van ons allemaal. Samen met muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts zet Erik van Muiswinkel het publiek onder een anderhalf uur durende taal-douche, waar iedereen fris en gelouterd uitkomt.

Erik van Muiswinkel liet ons in zijn laatste show een splinternieuwe Drs. P horen, die het hele land verraste door zijn venijn en gevoeligheid.

Maar de taal is van ons allemaal. Niet alleen van virtuozen als Drs P,  Kees Torn, Jeroen van Merwijk of Johan Hoogeboom. De taal is ook van de zesjarige heldin die net leert lezen en schrijven, en van Willem van Hanegem, Geert Wilders en Sifan Hassan.

De taal reikt van de straat waar ‘ie elke dag opnieuw gemaakt wordt, tot in de diepten van de Taaloceaan, waar vertalers Bindervoet en Henkes hun lichtgevende taalorganismen loslaten. De taal is van de generatie Elsschot, Reve en Carmiggelt, net zo goed als van De Jeugd van Tegenwoordig, Katinka Polderman en van Erik van Muiswinkel zelf.

Lees hier een mooie recensie van Theaterkrant.